Prova pilot de neteja del fons marí a Santa Susanna i Malgrat

08/10/2017 - 13:51

Aquest iniciativa es podria implementar a tota la costa del Maresme de cara l’any que ve.

Un equip de submarinistes han recollit els residus que es trobin fins a 200 metres mar endins.

El president del Consorci de Turisme i vicepresident del Consell Comarcal, Joaquim Arnó, ha explicat en una entrevista a l’Info Vespre, en què consisteix el projecte

La prova pilot consistirà a veure què extraiem de brutícia, porqueria o redius de cada tipus i què podem trobar-nos en la resta de platges. A partir d’aquí, podrem fer una valoració del pressupost i recursos necessitem per l’any que ve i pressupostar una acció a llarg termini que s’intentarà fer cada any. Però sobretot cuidat el nostre medi ambient

Com ha destacat Arnó, aquestes accions formen part d’una prova pilot promoguda pel Consorci de Turisme del Maresme i el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona. En funció dels resultats, es podria estendre a tot el litoral maresmenc.

El cost d’aquesta recollida del fons marí és menor gràcies a col·laboradors i a una associació de voluntaris que juntament amb l’embarcació de salvament , la col·laboració de les brigades de cada municipi i policies locals que duran a terme la delimitació de l’espai amb les mesures de seguretat convenients.

Voluntat, institucional, política i social. Està clar que hem de ser conscients del que tenim al nostre fons marí, no es veu però realment existeix. Ens cal voluntat social, és a dir que la gent sigui conscient; voluntat institucional voler-ho fer i institucionalitzar-ho com estem intentant fer i posar-hi recursos. I voluntat política, és a dir ser conscient que les neteges costen diners, si no embrutéssim, es gastaria menys. Pretenem posar en relleu el què hi ha al fons marí i conscienciar que llençar al mar no significa que la brossa desaparegui sinó que ja està latent per molts anys”.

Joaquim Arnó presentarà demà a les 10 del matí el projecte en una trobada davant l’hotel Caprici de Santa Susanna, podeu recuperar l’entrevista sencera aquí.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Notícia

Vuit centres educatius de L’Hospitalet han participat enguany en la Marató   La campanya s’ha dut a terme durant tot el mes de febrer, amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia i l’aigua en un context d’emergència climàtica

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Butlletí