La bona qualitat de l'aire centra els actes de la Setmana de la Mobilitat a Terrassa

13/09/2017 - 08:28

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de 2017, que se celebra, del 16 al 22 de setembre, vol posar l'accent en la necessitat de fomentar un treball col·lectiu per aconseguir un aire més net. L'acte central del programa d'activitats reuneix tots els ingredients per a la consecució d'aquest objectiu. La Pedalada, que tindrà lloc el diumenge, 17 de setembre, representa els valors que es volen consolidar: la reflexió sobre el model de mobilitat, la utilització de mitjans de transport més nets o la recuperació de l'espai públic per a la ciutadania i pels usos cívics, entre d'altres.

El lema escollit per a la Setmana de la Mobilitat d'enguany mostra aquesta voluntat: "Mobilitza't per un aire més net!". Les activitats previstes volen promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació. 

La bicicleta juga un paper central dintre d'aquest plantejament, i la Pedalada és l'acte més popular del programa. Diumenge, 17 de setembre, a partir de les 10.30h, la comitiva recorrerà una distància d'aproximadament 10 quilòmetres, amb sortida i arribada a la plaça Nova. El recorregut passarà per la Rambla d'Ègara, l'avinguda de l'Abad Marcet, la rambla de Francesc Macià, l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l'avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i el carrer de Baldrich. L'itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats i plantejat com un acte fonamentalment lúdic i festiu.

Per aconseguir aquesta fita de sensibilització, s'han organitzat sis activitats concretes. A banda de la Pedalada, el mateix diumenge 17 es proposa també la participació en el "Circuit de la Bicicleta Humana". Aquesta activitat es desenvolupa paral·lelament a la Pedalada i consisteix en la realització d'un recorregut amb forma de bicicleta gegant, que ompliran els ciclistes assistents a la Pedalada.

D'altra banda, el 20 de setembre es farà la cursa de transports interurbans, activitat que permet fer una comparativa entre els costos, els temps o les emissions de CO2 de diferents mitjans de transports en un mateix recorregut i amb una base real.

Finalment, la Biblioteca del Districte 5 serà l'escenari de tres activitats més. Dimarts 19, entre les 18h i les 19h, serà el moment del joc "RACC Educa", un joc en línia, concebut per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, que els permet familiaritzar-se amb conceptes relacionats amb la mobilitat. Dimecres 20, de 17.30 a 19h, s'habilitarà un circuit amb proves d'habilitat en bicicleta, dedicat a nens i nenes d'entre 5 i 10 anys. I, finalment, dijous 21, de 17h a 20h, l'activitat "Viatja amb tren per la biblioteca!" combinarà un recorregut en un petit trenet per les instal·lacions amb un recorregut literari per llibres que parlen del ferrocarril. Tot per fomentar l'ús del transport públic i de mitjans de transport alternatius al vehicle privat, com ara el tren.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La nova normativa estarà en període d’exposició pública per presentar al·legacions durant els propers 30 dies

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Butlletí