Estovalles per no malbaratar menjar al Baix Empordà

28/07/2017 - 14:37

El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) tiraran endavant aquest estiu una campanya per conscienciar la ciutadania contra el malbaratament alimentari, amb la col·laboració dels restauradors de la comarca.

Com a canal per difondre el missatge, aposten per 20.000 estovalles de paper que lliuraran als establiments de restauració de la comarca, que, a més de divulgar la problemàtica del malbaratament de menjar, donen xifres i recomanacions com ara receptes o mètodes per organitzar la nevera i evitar llençar aliments a les escombraries, o bé proposar als clients que s’emportin a casa el menjar que no s’acabin al restaurant.

El president del Consell, Joan Català, va explicar que la campanya arribarà a tots els municipis del Baix Empordà. I la tècnica de Medi Ambient de l’ens, Mariona Virgili, va avançar que es tracta de la primera d’un seguit d’accions que es faran pròximament i que també inclouen tallers i casals per ensenyar a no malbaratar els aliments.

Pel que fa als restauradors, Pere Costa, de la Taverna Cal Barber de Sant Antoni, deia que si la gent comprés en comerços de proximitat hi hauria menys malbaratament, i va defensar que el seu restaurant ofereix al client endur-se menjar i evitar llençar-lo a la brossa. L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, va posar l’exemple que al municipi a l’estiu la generació de residus s’acosta a les 6 tones diàries i el fre al malbaratament pot fer reduir la xifra de manera més efectiva que el triatge en planta.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix Empordà

Relacionats

Article

Des de fa unes poques setmanes l'Ajuntament de Forallac està implementant la recollida de residus porta a porta al poble de Fonteta. És el primer dels nuclis de població del municipi al que se li aplica aquest sistema. 

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018, tretze centres de Sant Feliu que formen part de l'Agenda 21 escolar van participar en l'acció de sensibilització sobre el malbaratament alimentari. Així, durant aquestes jornades, els alumnes de primària i secundària, van fer un petit estudi amb la col·laboració de les seves famílies, per tal d'esbrinar la quantitat de menjar que es malbarata a les llars i prendre consciència de la problemàtica.

Article

L'Ajuntament de Arenys de Mar ha engegat una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants amb una iniciativa que vol normalitzar entre la població l'hàbit d'emportar-nos a casa el menjar i la beguda que no hem pogut consumir al restaurant i, alhora, facilitar bones pràctiques en el sector de la restauració.

Butlletí