Impuls al reciclatge del vidre al sector hoteler a Rubí

20/07/2017 - 09:30

La iniciativa comença amb la realització d’entrevistes als establiments d'hostaleria de Rubí per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen.

L’Ajuntament de Rubí i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a l’Estat espanyol, posen en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre al sector hostaler de la ciutat.

L’objectiu és poder adequar els recursos existents per tal de donar un millor servei. Per això, aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per als envasos de vidre. A més, els informadors de la campanya explicaran com separar correctament el vidre, és a dir, què va i què no va al contenidor verd.

La col·laboració d’Ecovidrio i l'Ajuntament de Rubí té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. Per això és clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, ja que en aquests establiments s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l’Estat. “Amb aquesta acció volem conscienciar la ciutadania, i especialment el sector de l’hostaleria, sobre lo important i fàcil que és reciclar el vidre”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, que ha afegit: “el vidre cada vegada més permet un reciclatge continu”. I és que tot el vidre que es diposita al contenidor verd es recicla al 100%, com ha explicat Sílvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya: “El reciclatge de vidre és exemplar, es pot reciclar infinites vegades. Que es tanqui el cicle del reciclatge de vidre depèn en gran mesura de la tasca de la ciutadania: si no es diposita el vidre al contenidor verd no hi ha manera de tancar el cicle. Per això ─ha dit Mayo─ aquesta tasca de conscienciació que fem conjuntament Ecovidrio i l’Ajuntament de Rubí és molt important”.

Aquesta acció s’emmarca dins la campanya RECICLA! Posa colors a la ciutat que es va iniciar al gener amb la distribució de sacs i cubells per a la selecció dels residus a les llars. Als diferents punts informatius de la campanya RECICLA! es van distribuir 1.454 lots de reciclatge. Els rubinencs i rubinenques que encara en vulguin adquirir ho poden fer demanant-los al servei de deixalleria mòbil.

Beneficis del reciclatge de vidre

Amb el reciclatge de vidre estalviem recursos naturals, reduïm la quantitat de deixalles que van als abocadors, reduïm les emissions de CO2 a l’atmosfera i estalviem energia. A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té nombrosos beneficis socials i econòmics, com per exemple, la generació de llocs de treball.

En aquest procés és clau la implicació de tota la ciutadania, ja que cada petit gest compta. Per exemple, reciclant tres ampolles de vidre estalviem l’energia suficient com per carregar a diari la bateria d’un smartphone durant tot un any.

Segons les últimes dades disponibles de 2016, la ciutadania de Rubí va reciclar un total de 1.018.910 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 13,58 kg de vidre.

Pel que fa a la taxa de contenerització, la ciutat disposa d'un total de 369 contenidors de recollida selectiva del vidre, de manera que hi ha un contenidor per cada 204 habitants.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Notícia

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès d’aquest mes de desembre ha aprovat la licitació del nou contracte de servei de neteja viària i recollida i transport de residus.

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí