Rubí estrena vuit camions de recollida de residus i neteja viària

28/07/2017 - 09:20

Aquests camions substitueixen els altres vuit que es van cremar el novembre de 2015, en el marc de l’incendi que es va declarar al parc de neteja de la ciutat.

 

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha presentat 4 dels 8 nous vehicles de recollida de residus que s’incorporen a la flota municipal.

Aleshores van quedar inservibles cinc camions recol·lectors de càrrega lateral, dos de càrrega posterior i un camió cisterna. El servei, però, es va continuar prestant amb altres vehicles que l’empresa concessionària, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), tenia disponibles. Ara, el consistori ha reposat els cinc camions de càrrega lateral i els dos de càrrega posterior i, en comptes d’adquirir un nou camió cisterna, l’ha substituït per una escombradora dual, que ja està en funcionament des de finals de juny. “Hem fet aquest canvi perquè pensem que, per les necessitats de la ciutat, aquesta escombradora serà molt més productiva que el camió cisterna”, ha explicat el regidor de Medi Ambient.

Aquests tres camions recol·lectors de càrrega lateral entraran en funcionament a partir de la setmana vinent, mentre que la resta arribaran a la ciutat d’aquí a un parell de mesos. La inversió necessària per incorporar aquests vuit vehicles nous al servei municipal és d’1.642.802,02 € (IVA exclòs), que es preveu que s’amortitzi en 10 anys. Amb la adquisició d’aquests nous camions, el servei disposa d’un total de 45 vehicles.

La presentació d’aquests camions coincideix amb l’anunci de tot un seguit d’accions per millorar la neteja de la ciutat fet públic. “La intenció del govern és mantenir la ciutat cada vegada més neta”, ha assegurat Moisés Rodríguez que, entre d’altres, ha destacat la voluntat de “reforçar la màquina dual, intentant quadriplicar aquesta tasca de neteja amb aigua”. El regidor també ha avançat que s’incrementarà “la supervisió a les tasques de control de la neteja urbana” i ha assegurat: “El que volem és que la ciutadania tingui una ciutat neta”, tot recordant que el civisme també juga un paper important en l’assoliment d’aquest objectiu. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’ús del got reutilitzable, que té un preu de 0,50 euros i és retornable, ja està plenament consolidat

Notícia

En el marc de la Gran Acció de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, es van repartir 'clakis' gratuïts als rubinencs i rubinenques. Els 'clakis' són uns recipients que permeten guardar l’oli a casa per, posteriorment, portar-lo a reciclar, que gestiona l'entitat APDIR.

Article

En el marc de la campanya “Excuses o recicles?” que organitza el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Occidental amb el suport de diversos organismes, es va convocar el passat divendres 23 de novembre a la tarda i a la carretera de Terrassa (davant l’Església) un Festival de Pintura i Art Urbà que va culminar amb la instal·lació d'un mural incentivant el reciclatge.

Butlletí