Canovelles fomenta la recollida selectiva durant la festa major

Font: El 9 Nou.cat i Ajuntament de Canovelles

26/07/2017 - 08:28

Informadors del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental faran campanya per fomentar la recollida selectiva a Canovelles durant els dies de festa major amb la campanya ‘Aquí no llencem res’ .

Forma part de la campanya Aquí no llencem res! que promou aquest ens per estimular un canvi d’hàbits entre les persones que encara no separen els residus que generen per poder-los reciclar. L’acció també vol fer reflexionar sobre l’impacte que té sobre el medi ambient no reciclar.

Cinc informadors recorreran el municipi informant als ciutadans. També s’aprofita per fer una enquesta sobre els seus hàbits de reciclatge. A més, es proporciona material per a la prevenció i gestió dels residus domèstics.

‘Aquí no llencem res!’ busca estimular un canvi d’hàbits entre les persones que encara no separen les deixalles per afavorir el reciclatge. Vol fer reflexionar sobre els efectes que té sobre el medi ambient no tractar els residus adequadament

La nova campanya del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental per fomentar la recollida selectiva dels residus, que té el lema ‘Aquí no llencem res!... Aquí ho reciclem tot!’ té com a objectiu promoure un canvi d’hàbits mostrant, d’una banda, els efectes positius que té la correcta separació dels residus i de l’altra, els aspectes negatius que té sobre el medi ambient llençar-los tots a la mateixa bossa. 

La campanya fa una crida a la necessitat d’augmentar la participació ciutadana en el procés del reciclatge del residus domèstics en origen i respon a la necessitat d’incrementar substancialment la recollida selectiva dels residus domèstics en el seu conjunt, estancada els últims anys al voltant del 38%. Recordem que l’objectiu europeu és assolir una taxa de reciclatge del 50% per a l’any 2020, que s’incrementarà properament fins el 70% per a l’any 2030.

La campanya, finançada íntegrament pels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio, estarà en marxa del 30 de maig al 4 d’agost. Un equip de 5 informadors recorren els municipis informant i enquestant a la ciutadana, al temps que demanen la col·laboració del veïnat perquè recicli correctament els seus residus. També es proporciona material de prevenció i gestió de residus amb el lema de la campanya.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

Durant aquest mes de novembre i fins als primers dies de desembre el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental substitueix a Sant Fost de Campsentelles els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers, de paper-cartó i de vidre per contenidors de càrrega lateral.

Butlletí