Comença una nova campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus a Valls

16/06/2017 - 16:52

Un informador ambiental farà campanya de proximitat a la zona dels contenidors de recollida de residus i es distribuiran jocs de bosses per a separar el paper, vidre i envasos a les llars de Valls.

Des de finals de maig i durant els mesos de juny i juliol es durà a terme a tota la ciutat de Valls, així com a Fontscaldes i Masmolets, una campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus. Aquesta campanya es va iniciar la setmana passada a Picamoixons amb un notable èxit.

Un informador recorrerà la ciutat, fent campanya de proximitat parlant directament amb les persones que van a llençar els residus als contenidors. Donarà consells a aquelles persones que ja separen els residus i solucionarà possibles dubtes sobre què cal dipositar a cada contenidor. També explicarà a les persones que no separen els residus els motius mediambientals i econòmics pels quals cal fer-ho, així com l'existència de serveis com la recollida d'andròmines, la possibilitat d'obtenir descomptes a la taxa de residus si s'utilitza la deixalleria...

A més, en aquesta campanya es distribuiran des de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'ajuntament (plaça del Blat, 1), per a a les persones empadronades a Valls, un joc de tres bosses de colors per facilitar la recollida selectiva a les llars de les fraccions de paper, vidre i envasos. L'horari de l'OAC és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i fins a Sant Joan els dimarts i dijous de 17 a 19:30 hores.

Els objectius de la campanya són reduir la quantitat de residus que van a parar al contenidor gris del rebuig i incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que des de fa diversos anys el percentatge de recollida selectiva a Valls es manté en el 40%. A més, també es vol reduir el percentatge d'impropis (tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d'anar-hi).

Cal recordar que tot el que es diposita al contenidor gris acaba sent incinerat, mentre que si es diposita als contenidors de recollida selectiva es pot reciclar. A més, la gestió dels residus dipositats al contenidor gris comporta una major despesa a l'Ajuntament.

Aquesta campanya és executada per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls i és finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió (SIGs) Ecoembes i Ecovidrio, encarregats de la gestió dels sistemes de recollida selectiva d'envasos de vidre, envasos lleugers i paper/cartró. El cost de la campanya ascendeix a 11.933,6 €.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa instal·larà punts informatius a diferents zones de la ciutat

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha cedit als ajuntaments una illa de contenidors de recollida selectiva de residus, per utilitzar-la en els actes i esdeveniments que es duguin a terme en el municipi, amb l’objectiu d’incentivar i facilitar la separació dels residus i promoure la sensibilització ambiental entre els participants

Butlletí