Clima, cultura, canvi

Repeteix cada dia 1 times. Also includes dc. jun 21 2017.
dimarts, 20 juny, 2017 - 17:30 a dimecres, 21 juny, 2017 - 20:59
dimecres, 21 juny, 2017 - 17:30 a dijous, 22 juny, 2017 - 20:59
Geolocation

Programa d’activitats i cerimònia de lliurament del II Premi Internacional a la Innovació Cultural 2016-2017

Celebrem dues jornades d’activitats al voltant del lliurament del II Premi Internacional a la Innovació Cultural i del tema central de l’edició 2016-2017: el canvi climàtic, que és un dels eixos centrals de la programació del CCCB d’enguany.

El programa inclou una àgora per conèixer de primera mà els projectes finalistes, una sèrie de xerrades sobre canvi climàtic, cultura i sostenibilitat a càrrec del jurat, la cerimònia de lliurament del premi al projecte guanyador i una festa de cloenda.

 

Àgora de projectes
Dimarts, 20 juny / 17.30 - 21.00

El Teatre CCCB esdevé un punt de trobada i diàleg dels autors dels deu projectes finalistes amb el jurat i el públic assistent. D’una banda, posem a disposició dels autors un espai expositiu per mostrar les seves propostes i, de l’altra, els donem la paraula perquè les defensin de la manera més atractiva possible i puguin respondre les preguntes dels assistents abans de la deliberació del jurat, que tindrà lloc l’endemà.

L’àgora comença amb una benvinguda a càrrec de Juan Insua (director del CCCB Lab) i José Luis de Vicente (comissari de l’exposició «Després de la fi del món», CCCB, 2017). Irene Lapuente (La Mandarina de Newton) és la responsable de dinamitzar la sessió.

Llista de projectes finalistes

  •  (Barcelona)
  • Eat Drink Spill Hope (Amsterdam)
  • Estratègies postdigitals per a l’antropocè (Balaguer / Barcelona)
  • Hoy es un día cualquiera, a mediados de 2030 (Madrid)
  • L’oda al futur (Catalunya)
  • La ruleta Gaia (Chuquicamata / Munic / Barcelona / Màlaga / Ourense)
  • The Apocalypse Project (Manila)
  • The Newton Machine (Copenhaguen / Funchal)
  • Upcycling de Barri (Barcelona)
  • We Are All Climate Refugees (París / Ciutat de Mèxic / Barcelona / Nova York)

Més informació sobre els projectes finalistes

 

Diàlegs amb el jurat
Dimecres, 21 juny / 17.30 - 19.45

Els membres del jurat d’aquesta edició parlen dels seus projectes i experiències de gestió i dialoguen amb la periodista Cristina Sáez i amb el públic sobre aspectes clau vinculats al canvi climàtic i la cultura.


17.30 / Gestió cultural sostenible
Laura Pando 
(directora de programes de Julie’s Bicycle)

Laura Pando presenta les activitats de Julie's Bicycle, una institució sense ànim de lucre que treballa amb les indústries creatives per coordinar i fomentar millors pràctiques dins l'àrea de la sostenibilitat i per desenvolupar lideratge cultural al voltant de problemes climàtics. Ha ajudat més de 1.000 organitzacions, tant del Regne Unit com d'arreu del món, a entendre la seva petjada de carboni i a comprometre's a reduir-la, donant-los suport pràctic i consells clars, basats en els millors estudis, recursos i eines disponibles.


18.15 / Assumir el canvi climàtic com un repte fascinant
Laura Faye Tenenbaum (editora del Jet Propulsion Laboratory de la NASA)

En comptes de veure el canvi climàtic com una lluita, una prova o una càrrega que hem d’arrossegar i suportar, què passaria si decidíssim engrescar-nos amb les possibilitats que el futur ens ofereix? Una manera de fer-ho és trobar alguna cosa del món natural, centrar-s’hi i ocupar-se’n amb més intensitat de la que dediquem a la lluita o el repte. Dialoguem sobre la ciència del canvi climàtic i sobre tres maneres d’afrontar els sentiments i els pensaments que ens aclaparen davant la complexitat i l’enormitat del problema.


19.00 / Fent l’invisible visible: art i ciència per implicar el públic en el canvi climàtic
Lucy Wood (productora de programes culturals i directora d’ArtCop21)

A partir de la seva feina a Cape Farewell i dels seus projectes amb organitzacions com Invisible Dust i Arts Development Company, Lucy Wood presenta un ventall de projectes recents o en preparació que donen vida al canvi climàtic a través de la nostra relació amb el menjar, els oceans, la manera com circulem pel planeta i l’aire que respirem cada dia. I ens mostra com, en analitzar el canvi climàtic des d’aquesta perspectiva, obrim una porta a un futur més saludable sense carboni.

 

Cerimònia de lliurament
Dimecres,  21 juny / 20.00 - 21.00

L’anunci de la decisió del jurat i el lliurament del premi 2016-2017 al projecte guanyador són els actes centrals d’una cerimònia conduïda per la poeta Sílvia Bel, acompanyada pel músic Xavi Lloses.

La jornada acaba amb una copa de comiat que posarà el punt final festiu a la cerimònia de lliurament del II Premi Internacional a la Innovació Cultural.


 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

De les 34 propostes que els participants de l’Assemblea van traslladar a l’Ajuntament se n’han acceptat i se’n desenvoluparan 29. Giren al voltant de tres eixos principals, l’energia, la mobilitat i el model de consum i residus. Actualment ja s’ha iniciat el pla de treball de les propostes acceptades amb les diferents accions a implementar per poder fer-ne el calendari i el pressupost.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Butlletí