50 voluntaris retiren 90 quilos de deixalles del fons marí i la platja de la Nova Icària

Font: betevé.cat

05/06/2017 - 15:37

 

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, una cinquantena de voluntaris han participat en una acció de neteja del fons marí i la platja de la Nova Icària. S'ha actuat, sobretot, en una zona d'algues situada entre 30 i 50 metres de la línia de platja, on s'enganxen les deixalles, i entre les troballes ha aparegut alguna sorpresa desagradable.

En només dues hores, els voluntaris han aconseguit retirar fins a 90 quilos de deixalles i residus. És el balanç de la primera jornada per netejar el litoral barceloní organitzada per Turisme de Barcelona. Entre el material recollit, plàstics, algues, fulles i, fins i tot, una rata morta.

Dídac Costa, el primer navegant català que ha completat la regata Vendée Globe en solitari i sense escales, ha apadrinat aquesta acció oberta a tots els ciutadans, en què s'han implicat també alguns turistes.

Neteja per equips

Els voluntaris s'han organitzat en tres grups que han actuat per zones: la sorra, la vora del mar i el fons marí fins a una fondària de sis metres. Per estimular la recollida de deixalles s'ha organitzat una competició per equips. Els guanyadors han extret 20 quilos de residus.

Aquesta iniciativa se suma a altres jornades de neteja el litoral barceloní, com per exemple, les que protagonitzen voluntaris de la Guàrdia Urbana.


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
02/03/2019
Notícia

El primer Simposi sobre Conservació d'Ecosistemes fontinals (SICEF19), que es va celebrar a Barcelona, ​​va reclamar protegir de manera jurídica les fonts naturals i deus del país. Aquesta trobada, que reuneix científics, administracions públiques, institucions i tercer sector, pretén construir una aliança per preservar els ambients naturals més rics en vida biològica dels ecosistemes mediterranis.

Notícia

La xarxa Barcelona + Sostenible, integrada per més de 1.100 organitzacions que treballen per estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutat de Barcelona, ha celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient amb el reconeixement de 10 bones pràctiques desenvolupades per membres de la xarxa.

Butlletí