Castelldefels presenta la nova flota de vehicles de neteja i recollida de residus

01/06/2017 - 13:58

Castelldefels i la remunicipalització del servei de recollida de residus i neteja viària van ser el passat 31 de maig grans protagonistes del dia, esdevenint el cas pràctic dins del primer bloc de la jornada (La remunicipalització dels serveis. Una aposta eficient i democràtica) i amb l'acte de presentació del nou servei municipal i la nova flota de vehicles de neteja i recollida de Castelldefels.

La Plaça de l'Església va acollir l'acte de presentació del nou servei municipal i la nova flota de vehicles de neteja i recollida de residus.

La jornada va comptar amb parlaments d'autoritats i activitats familiars així com l'oportunitat de conèixer de prop els nous models de vehicles. “Els ciutadans van poder veure tota la nova maquinària de neteja, els futurs camions, contenidors i la nova campanya de neteja. Tambés es van desenvolupar activitats infantils per als més petits", explica l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López.

"Estem molt contents perquè progressivament hem incorporat noves escombradores, nous camions, i una campanya per animar els ciutadans a que es facin més seu el servei de neteja de la nostra ciutat que ara ja és municipal”, afegeix el regidor d'Urbanisme i Obres, i Sostenibilitat i Medi Ambient, Ramon Morera.

Castelldefels, referent en el model de gestió municipal de recollida de residus i neteja viària

El Castell va acollir el 31 de maig la jornada titulada “La gestió dels residus municipals: reptes de futur”, organitzada per l'Ajuntament de Castelldefels i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La jornada tenia com a objectiu fer un debat sobre la gestió dels residus municipals. El model de gestió i com avançar cap als objectius de recollida selectiva per a l'any 2020 millorant-ne els resultats van ser els dos grans blocs de debat de les ponències.

La neteja viària i la recollida de residus són dues competències municipals i tant la necessitat de millorar-ne la gestió i el servei com la necessitat d'incrementar la recollida selectiva són dos reptes de futur.

Així es va veure en aquesta jornada que va comptar amb taules rodones sobre “L'aposta política per la remunicipalització i la gestió directa dels serveis públics”, “Models d'èxit i experiències innovadores en la millora de la recollida selectiva municipal”, així com la ponència “El canvi en les polítiques de gestió de residus a l'Àrea Metropolitana” o un bloc temàtic dedicat a propostes innovadores per al Residu Zero.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Medi Ambient i Sostenibilitat, Ramon Morera, va ser un dels encarregats de presentar durant la jornada el cas de la remunicipalització del servei a la ciutat. Morera va assegurar que “aquesta és una idea que no només s'està portant a terme al nostre país, sinó a molts altres punts del Món”. “El cas concret de Castelldefels ha generat molta expectativa i és per aquest motiu que d'altres administracions estan interessades a saber com s'ha portat a terme”, va afegir.

Segons el regidor, el debat sobre les mesures per a augmentar i millorar el reciclatge i arribar a l'anomenat “Residu Zero” també va ser un dels punts importants de la jornada. "L'assistència ha estat superior a la prevista i això va implicar que hi hagués dos espais dins del Castell que van estar destinats a que els assistents poguessin seguir els actes sense cap tipus de problema".

Foto: elcastell.org


Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Castelldefels inicia una campanya informativa adreçada als establiments considerats com a grans productors, pel volum de residus que generen.

Article

La renovació del servei de recollida de residus, com a conseqüència de la nova contracta amb l'empresa Valoriza, ha tingut un fort impuls al darrer mes amb la substitució del miler de contenidors per a tota menade residus existent a la ciutat d'Esplugues de Llobregat i dels camions que fan la recollida.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha començat a desplegar el nou servei de neteja viària i recollida de residus amb la incorporació de nova maquinària i contenidors. En total, hi haurà 20 vehicles i 9 màquines per desenvolupar aquests serveis. A més, s'instal·laran 619 contenidors de recollida de residus que substituiran els actuals.

Butlletí