Sant Julià de Vilatorta canviarà el sistema de recollida de residus i farà porta a porta

31/05/2017 - 10:40

El dijous 11 de maig l'Ajuntament i l'empresa Recollida de Residus d'Osona (RRO) del Consell Comarcal van exposar l'estudi de viabilitat de l'actual sistema de residus. En la reunió oberta amb tot el veïnat, on van assistir unes 60 persones, es va exposar que calia augmentar molt el reciclatge de residus per fer el sistema de recollida sostenible i no haver d'augmentar l'actual taxa, una de les més elevades de la comarca.

En la reunió, Joan Carles Rodríguez, alcalde de la població, i Lluís Solanas, regidor de Medi Ambient, van explicar que, a més, calia fer una aposta perquè tot el municipi reciclés molt més les deixalles, per lluitar contra el canvi climàtic i ser més sostenibles. Montse Bosch, gerent de l'empresa RRO, va explicar l'actual problemàtica del sistema de recollida de residus. També es van explicar els resultats de l'estudi encarregat als estudiants de la Universitat de Vic.

Es va fer la proposta de canviar de sistema i de fer porta a porta, quelcom que l'alcalde va destacar i agrair que tenia el vist-i-plau de tots els regidors que formen el Ple del nostre Ajuntament. Va explicar que aquest és un fet important, perquè caldrà que tot el municipi (Ajuntament i veïns) vagi a la una per aplicar el canvi de sistema.

Els veïns van exposar les seves preocupacions, com el fet que no pugi l'actual taxa o la problemàtica dels abocaments incontrolats en els actuals contenidors.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Roda de Ter va ser un dels primers municipis d’Osona a fer la recollida selectiva Porta a Porta, però darrerament el nivell de recollida selectiva està baixant. S'entregraran cubells amb xip per saber com recicla cada llar i així poder proposar mesures de millora que permetin que tothom pagui pel que genera en un futur.

Notícia

L'Ajuntament de l'Esquirol ha fet un pas important en la recollida de residus i ha apostat per la recollida porta a porta dels residus. Precisament aquest diumenge va iniciar el nou sistema que té l'objectiu d'arribar el 80% de tria selectiva. D'aquesta manera s'han retirat els 150 contenidors que hi havia repartits pel poble.
 

Notícia

L’Ajuntament de Tona i la Mancomunitat La Plana inicien una campanya de comunicació i sensibilització per promoure la recollida de residus porta a porta del municipi. En motiu del 18è aniversari de l’inici d’aquest sistema, presenten un seguit d’accions de comunicació sota el lema “Soc important".

Butlletí