Els usuaris de les deixalleries mòbils del Vallès Occidental rebran una bossa per transportar els residus

25/05/2017 - 09:56

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha iniciat una campanya de promoció de la Deixalleria Mòbil que actualment dóna servei als municipis d’Ullastrell, Vacarisses i Palau-solità i Plegamans. Els usuaris i usuàries de la Deixalleria Mòbil que hi portin residus rebran com a obsequi una bossa reutilitzable per guardar i transportar fàcilment les deixalles que es generen a casa i que no es poden llençar als contenidors del carrer.

Aquesta setmana s’ha presentat la campanya a Ullastrell amb la presència del president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, i l’alcalde del municipi. Joan Ballbé. Torralba va explicar que “amb la Deixalleria Mòbil podem apropar la recollida de residus especials a municipis que no tenen deixalleria fixa o que per la seva configuració, necessiten completar-ne el servei. Apropant el punt de recollida fem més fàcil la separació i garantim un millor reciclatge. Creiem que si utilitzem de forma correcte la deixalleria, podrem disminuir la bossa de la resta, que és la que té un cost de tractament més car. Si posem cada residu al seu lloc, tothom hi guanya”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbé, va destacar que “a Ullastrell la Deixalleria Mòbil ve el primer dissabte de cada mes i fa tres parades a diferents punts del poble. Amb aquest servei fem que els veïns i veïnes no s’hagin de desplaçar fins a Terrassa per anar a la deixalleria. Creiem que la campanya d’impuls, i el fet d’oferir als usuaris i usuàries les bosses reutilitzables, pot facilitar encara més el gest de portar residus a la deixalleria”.

Des del Consorci per a la Gestió de Residus es vol promoure el servei de la Deixalleria Mòbil en aquells municipis que no disposen de deixalleria fixa o que la utilitzen com a complement. La campanya que s’ha dissenyat informarà els veïns i veïnes dels horaris de presència de la Mòbil al municipi i dels residus que s’hi poden llençar.

Per facilitar l’aportació de Residus a la Deixalleria Mòbil, des del Consorci es repartiran unes bosses reutilitzables a totes les persones que els propers dies s’acostin a la Mòbil a dipositar alguns dels residus que s’hi accepten. Les bosses permeten guardar a casa còmodament els petits residus que podem generar a casa i que no es poden llençar a la resta, com: fluorescents, bombetes, piles, tòners, petits electrodomèstics, olis vegetals, roba i sabates que no es puguin aprofitar, ferralla i fusta de petites dimensions, telèfons mòbils, aparells informàtics, cables elèctrics, capsules de cafè, radiografies, CD i DVD, entre d’altres. Amb la mateixa bossa es pot anar fins al punt de recollida del camió Mòbil d’una forma còmode i sostenible, ja que la bossa es pot tornar a utilitzar. També s’han editat uns elements informatius sota el lema “La deixalleria es mou per tu! Si dubtes porta-ho a la deixalleria”. Aquests fulls es repartiran als habitatges dels municipis on s’efectua el servei.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalUllastrell
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Un recurs d'educació ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Vídeo dels alumnes de Primària de l'Escola Goya de Terrassa

La base de l’Escape Room és un futur incert, on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals, la gana i desnutrició de la societat occidental, que ha de permetre als participants prendre consciència sobre la necessitat de fer reciclatge en el dia a dia, i com a premissa imprescindible per poder sortir de la sala de joc havent resolt els enigmes en equip.

Article

L’equipament és pioner perquè no s’ha de connectar a la xarxa elèctrica, sinó que utilitza energia solar mitjançant dotze plaques fotovoltaiques i divuit bateries. A més, no requereix connexió a la xarxa d’aigua, ni clavegueram ni telefonia perquè que compta amb dipòsits i tecnologia 4G, la qual cosa el converteix en un punt verd més econòmic, autònom i fàcilment transportable.

Article

Entre les propostes fetes pels alumnes hi ha consells per aprofitar el pa sec, com aprofitar les restes de pollastre per fer croquetes, idees per a fer batuts i fins i tot melmelada de pomes…

Butlletí