Gavà presenta tres noves accions per promoure la mobilitat sostenible

Font: Ajuntament de Gavà i AMB.cat

25/05/2017 - 09:39

 

 

L'AMB amplia la xarxa de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la metròpolis, amb un nou punt a Gavà. Aquesta nova electrolinera permet carregar el 80% de la bateria en 20-30 minuts i disposarà d'endolls que permeten recarregar la bateria d'una moto o d'una bicicleta elèctriques. El nou punt de recàrrega es troba al carrer del Progrés s/n (entre el carrer de la Forja i el de l'Energia), al costat del centre comercial Barnasud i dins el Parc Empresarial de Gavà, punts estratègics del municipi i de la metròpolis.

L'electrolinera de Gavà se suma als que ja funcionen al Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí. Properament, l'AMB posarà en funcionament nous punts als municipis de Montcada i Reixac i Badalona, Sant Cugat del Vallès, Barberà del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat i Pallejà. Així mateix, aquest estiu l'AMB preveu que la xarxa metropolitana de punts de recàrrega ràpida arribi a les 10 electrolineres.

"Des de la inauguració de la primera, les electrolineres de l'AMB ja han distribuït 132.000 kWh, la qual cosa equival a un recorregut de 940.000 km sense emetre gasos contaminants a les ciutats metropolitanes", ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

Foment de la intermodalitat bicicleta-transport públic

Aprofitant la inauguració de l'electrolinera, s'ha presentat el nou projecte d'aparcament segur de bicicletes de gran capacitat que l'AMB està dissenyant a l'estació de Renfe de Gavà. Es tracta d'una prova pilot que permetrà emmagatzemar un total de 100 bicicletes i fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el transport públic, tot promovent una mobilitat més sostenible. Aquest nou model d'aparcament funcionarà coordinadament amb la mateixa targeta del servei d'aparcament segur de bicis metropolità Bicibox.

L'Ajuntament de Gavà també ha presentat el projecte de prolongació, 288 metres, del carril bici pel carrer Barcelona, que facilitarà l'accés a l'estació de Renfe i connectarà amb el futur aparcament de gran capacitat que està dissenyant l'AMB. El nou carril bici ampliarà la xarxa de carrils bici al voltant de l'estació i connectarà vies pedalables ja existents.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha destacat que aquest projecte "ens ha de permetre avançar, de manera decidida, cap a l'objectiu de promoure una mobilitat més sostenible i més segura, una mobilitat neta i saludable en consonància amb el model de ciutat que estem construint".

En aquesta línia, Antoni Poveda ha assenyalat que "amb totes aquestes accions tornem a fer nous passos per promoure una mobilitat molt més sostenible i neta als municipis, amb l'impuls de les infraestructures necessàries per fer-ho real", recordant el repte de l'AMB de combatre la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

La plaça de Jaume Balmes va acollir la Fira de la Mobilitat Sostenible, l’eficiència energètica i les noves tecnologies. L’activitat, que recordem-ho es va haver d’ajornar fa una setmana per les previsions de pluja, va comptar amb l’exposició de vehicles elèctrics, híbrids i de gas que incloïen dos models Tesla que poden circular a través d’un mòbil i un prototip dissenyat per la UPC.

Notícia

L'AMB ha posat en marxa a Gavà el primer aparcament segur metropolità de gran capacitat de bicicletes, que suposa un important pas endavant per generalitzar l'ús diari de la bicicleta entre la ciutadania i facilitar massivament l'aparcament de la bicicleta privada. Aquest nou servei metropolità, que està ubicat al costat de l'estació de Rodalies del municipi, va entrar en servei per als usuaris el passat dissabte 1 de juny.

Notícia

Pallejà disposa d’un nou carril bici que connecta el nucli amb el polígon industrial i l’estació de Ferrocarrils de Quatre Camins. La seva construcció ha estat possible gràcies al suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i forma part del Programa Metropolità de desenvolupament de la Bicivia, un projecte que vol comunicar i connectar els diferents municipis a través d’aquesta infraestructura.

Butlletí