Es celebra la Conferència Internacional “Turisme Sostenible en el marc de la Nova Agenda Urbana” a Barcelona

18/05/2017 - 16:10

La conferència compta amb la participació d'experts en turisme sostenible, clima, innovació i convivència, entre d'altres, així com representants de governs locals i agents i operadors del sector per debatre sobre les estratègies i mesures a assolir per a un turisme sostenible. Està organitzada per l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de Turisme i l'Institut de Turisme Responsable (ITR).

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha participat, a la inauguració de la Conferència Internacional “Turisme Sostenible en el marc de la Nova Agenda Urbana”, durant la qual ha volgut remarcar que «estem proposant l’aliança estratègica entre la capital i la demarcació de Barcelona» per millorar el retorn social i econòmic del turisme i afavorir el turisme sostenible i responsable. 

Conesa ha continuat el seu discurs assegurant que «el lema de la Diputació de Barcelona en relació al turisme és molt clar: Barcelona és molt més. I pensem que aquesta aliança estratègica pot permetre una millor governança de l’acció turística de la mateixa ciutat de Barcelona perquè tenim municipis que poden situar el seu valor patrimonial, cultural, gastronòmic, i el poden situar en relació als itineraris que la ciutat de Barcelona pot oferir».

Finalment, la presidenta ha volgut destacar el projecte impulsat per la Diputació de Barcelona “Vies Blaves”, destinat a «recuperar la rera del riu Llobregat i dels seus afluents (Anoia i Cardener), amb una inversió de més de 25 MEUR». Les Vies Blaves passaran per 65 municipis i se’n beneficiaran més de 5 milions de persones.

A la sessió inaugural d’aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de la Diputació, també han  assistit el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Xavier Gibert; i el president de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), Tomás Azcárate.

Posteriorment,  el vicepresident segon i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha participat a la Taula rodona sobre “Ciutats turístiques més sostenibles i resilients, compromís amb el clima” on ha explicat que des de la Diputació de Barcelona estem compromesos en aconseguir la certificació Biosphère com a mostra d’aquest compromís pel desenvolupament sostenible en general i també en el Turisme en particular, a les comarques de Barcelona. Certificació que distingirà el conjunt de la destinació i les seves marques turístiques: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona, com destinació Biosphère.

La conferència s’inscriu en l’agenda de Nacions Unides, que ha declarat 2017 com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, en el qual les ciutats constitueixen un camp prioritari d'aplicació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els governs locals esdevenen agents impulsors i garants d'un desenvolupament urbà sostenible i equitatiu en àmbits com la creació d'ocupació, el consum i la producció sostenible, la conservació del patrimoni cultural i natural o la lluita contra el canvi climàtic. Les ciutats afronten també el repte de construir una oferta turística sostenible, on visitants i ciutadania convisquin equilibradament, minimitzant els impactes negatius del turisme i enfortint el seu vincle amb les economies locals.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Eco-union, l’associació Promoció del Transport Públic i la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura han liderat aquest projecte d’investigació i incidència per fomentar una nova cultura de la mobilitat turística baixa en carboni a la ciutat de Barcelona.

Acte
11/06/2024 - 09:00
Sala d’actes de l’Institut Nacional d’Educació Física (INEF) de Catalunya (Av. de l’Estadi, 12-22 08038 Barcelona
Acte
09/04/2024 - 09:30
Edifici DFactory Barcelona.

Butlletí