Més de 60 ponents i 200 inscrits debaten a Reus sobre el món de la bicicleta

19/05/2017 - 18:54

Ciutats exemplars en l’ús d’aquest mitjà de transport com són Copenhague (Dinamarca), Utrecht (Holanda), Friburg (Alemanya) i Estrasburg (França) han explicat la seva experiència en el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta, principal fòrum de Catalunya sobre les novetats i l’intercanvi d’experiències relacionades amb el món de la bicicleta entre administracions públiques, professionals del sector, entitats i usuaris.

 Més de 60 ponents i 215 inscrits han fet del 6è Congrés Internacional de la Bicicleta un dels més concorreguts de les sis edicions que s'han organitzat. Ha tingut lloc a les instal·lacions de FiraReus aquest 18 i 19 de maig.

Quatre ciutats del nord d’Europa i una seixantena de ponents intercanvien experiències relacionades amb el món de la bicicleta. Ciutats exemplars en l’ús d’aquest mitjà de transport com són Copenhague (Dinamarca), Utrecht (Holanda), Friburg (Alemanya) i Estrasburg (França) expliquen la seva experiència en aquest Congrés, principal fòrum de Catalunya sobre les novetats i l’intercanvi d’experiències relacionades amb el món de la bicicleta entre administracions públiques, professionals del sector, entitats i usuaris.

El reconegut expert danès en mobilitat sostenible Mikael Colville-Andersen ha pronunciat la conferència inaugural, en què ha analitzat la bicicleta com a estratègia transformadora de les ciutats. Durant el Congrés, entre altres temes, s’ha abordat la promoció, el disseny i la seguretat en l’ús de la bicicleta en àmbits urbans i interurbans, tant pel que fa als desplaçaments de caràcter quotidià com a la pràctica de l’esport o la realització d’activitats de turisme i lleure.

També s’han analitzat els impactes que té en l’economia, la salut i el medi ambient i es posarà l’accent en la innovació i en el paper de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el sector.

Més de 60 ponents
Més de 60 ponents d’arreu de Catalunya, el País Basc o Andalusia participaran en les diverses sessions del Congrés que promou l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de les principals entitats d’usuaris que promouen aquest mitjà de transport.

L’ús habitual de la bici, en augment
En el marc de l’esdeveniment, s’ha programat una taula rodona sobre les perspectives de la mobilitat en bicicleta a Catalunya. Segons dades del darrer baròmetre, que s’elabora anualment a partir de l’entrevista a un miler de persones residents a Catalunya d’entre 12 i 79 anys, al nostre país un 55,1% de la població en té una per a ús personal i el 39,5%, gairebé 2,4 milions de persones, en són usuàries amb alguna freqüència. Aquesta xifra es manté relativament estable en relació amb les enquestes dels últims anys, mentre sí creix la d’usuaris que la fan servir a diari, passant del 6,1% al 6,4%, fins a arribar als prop de 400.000 usuaris diaris.

Un impacte econòmic anual de 1.300 milions
El món de la bicicleta genera a Catalunya un impacte directe de 1.300 milions euros anuals, segons l’últim informe d’impacte econòmic del sector. L’estudi distingeix el sector del comerç i la indústria, el cicloturisme, l’esport i la inversió en infraestructures. La venda de bicicletes i components dóna feina a 2.100 treballadors a Catalunya i suposa prop de 580 milions de volum de negoci a l’any.

Pel que fa a la pràctica del cicloturisme, l’impacte econòmic associat (amb pernoctacions) supera els 285 milions l’any i l’excursionisme amb bicicleta genera uns 330 milions. L’esport genera prop de 40 milions d’impacte cada any i, finalment, la inversió en infraestructures ciclistes i l’impuls de l’ús de la bicicleta sumen al voltant dels 65 milions anuals.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Article

 

El nou carril bici d'Igualada guanya el premi Mobilicat a la millor iniciativa en mobilitat sostenible del 2023.

Notícia

Un any després de l’inici del servei, s’han instal·lat 168 estacions i més de 1.800 bicicletes. Badalona, Viladecans, Cornellà de Llobregat i Castelldefels són els municipis on es fan més viatges en origen.

Butlletí