DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT 2023: contra la contaminació per plàstics

dilluns, 5 juny, 2023 - 00:00 a 23:59

#diaMA

Aquest any destaquem solucions a la contaminació per plàstics.
#BeatPlasticPollution.

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA). 

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) es celebra el 5 de juny de cada any, és el principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Celebrat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l'escalfament global, el consum sostenible i els delictes contra la natura. Cada any, es basa en un tema nou que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals.

El 2023 és el 50è aniversari del Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest any l'amfitrió és Costa d'Ivori en col·laboració amb els Països Baixos. Durant les últimes cinc dècades, el dia s'ha convertit en una de les plataformes mundials més grans de divulgació ambiental. Desenes de milions de persones hi participen juntament amb governs, empreses, ciutats i organitzacions comunitàries.


 

Categories: 
Educació ambiental
Reciclatge/Residus
Terra

Relacionats

Notícia

La Diputació de Barcelona se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb una oferta de recursos educatius adreçats als ajuntaments, escoles i ciutadania per sensibilitzar sobre la problemàtica ambiental que implica la utilització de plàstics d’un sol ús.

Opinió


"És possible reduir la contaminació per plàstics fins a un 80% d'aquí al 2040 si s'adopten canvis polítics i de mercat profunds."
 

Article
Vídeo en anglès amb subtítols en castellà


Cal un canvi de sistemes per abordar la causa de la contaminació per plàstics. Combina la reducció dels usos plàstics més problemàtics i innecessaris amb tres canvis de mercat: Reutilitzar, Reciclar i Reorientar i Diversificar, i accions per fer front al llegat de la contaminació plàstica. 

Butlletí