La Segarra ampliarà el servei de recollida selectiva porta a porta a tota la comarca

Font: SegarraTV

05/05/2017 - 15:13

Segons el president del consell comarcal, no és just que els impostos d’escombraries que paguen els veïns de la comarca, surtin dels índex de penalització i bonificació del reciclatge que es fa als 4 nuclis més grans de la Segarra.

El Consell Comarcal de la Segarra projecta ampliar la recollida de residus porta a porta als 21 municipis de la comarca.

Actualment la recollida selectiva només es du a terme a Cervera, Guissona, Sant Guim de Freixenet i Torà, pobles que sumen més del 80% de la població i que marquen quina és la taxa de residus de la comarca a partir de la bon o mal reciclatge que en fan; un fet que no és correcte pel president del Consell Comarcal ja que repercuteix beneficiosament als pobles que no reciclen.

uan entri en vigor la recollida selectiva a tota la comarca, no es farà diàriament, sinó només un cop a la setmana on es recollirà el rebuig i s’analitzaran els residus per detectar si s’hi ha tirat altres deixalles. Una de les propostes que es planteja des del Consell Comarcal és la d’implantar un xip a cada un dels cubells d’escombraries dels veïns de la comarca per tal que la bonificació de bon reciclatge es reverteixi de forma individual, depenent de com es fa a cada casa.

La Segarra va ser, l’any 2002, una de les primeres comarques catalanes a implementar el sistema porta a porta i és actualment una de les que registra un millor índex de reciclatge de la província.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí