Millores als contenidors soterrats a Montcada i Reixac

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

24/04/2017 - 08:41

Montcada i Reixac realitzarà diferents accions als contenidors soterrats per fomentar la recollida selectiva i augmentar les mesures de seguretat com la incorproació de  nous embellidors dels contenidors soterrats del municipi i la instal·lació dels nous adhesius informatius de cada fracció.

En concret, l'empresa concessionària del servei de recollida d'escombraries, Fomento de Contratas y Construcciones (FCC), realitzarà diferents accions als contenidors soterrats per fomentar la recollida selectiva i augmentar les mesures de seguretat. S'han presentat els nous embellidors dels contenidors soterrats del municipi, que eren metàl·lics, per altres de polietilè, davant els nombrosos robatoris que han sofert aquests elements. Els nous embellidors, que s'instal·laran de forma progressiva, estan pintats dels colors corresponents a les cinc fraccions: orgànica (marró), vidre (verd), paper i cartró (blau), envasos (groc) i rebuig (gris). Fa uns dies, va finalitzar la instal·lació dels nous adhesius informatius de cada fracció dels contenidors soterrats per unificar la imatge amb els actuals contenidors de superfície amb l'objectiu de facilitar la recollida selectiva.

Durant una visita als nous elements informatius instal·lats als contenidors, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyat de tècnics municipals i dels responsables de FCC, ha afirmat que "el consistori vol millorar els resultats de la recollida selectiva i està fent tots els esforços possibles per tal de conscienciar a la ciutadania que fer bé la separació de les diferents fraccions orgàniques és una responsabilitat de tothom".

L'empresa està realitzant també una actuació de posada a punt de tots els contenidors soterrats ubicats als diferents barris de Montcada i Reixac. Les millores inclouen un canvi en el sistema de tancament per evitar l'obertura d'aquests elements de forma incívica, i el reajustament de tapes, juntes, gomes, cargols i pistons. Jordi Sánchez, ha afirmat que "totes aquestes actuacions tenen com a objectiu millorar el seu funcionament, reduir el soroll i les molèsties en el seu ús diari".

D'altra banda, l'empresa adjudicatària del servei ha presentat també les noves plataformes de seguretat que s'activen en el moment de la descàrrega dels contenidors al camió de recollida de les escombraries. Aquest sistema evita la caiguda de treballadors i de ciutadans als contenidors soterrats durant el procés de buidatge dels residus al camió.

Ara fa un any, Montcada i Reixac va estrenar una nova flota de vehicles per a la neteja viària i la recollida de residus i un total de 240 contenidors de superfície, de càrrega lateral, desplegats per tots els barris, que s'afegeixen a les bateries soterrades. FCC també realitza el servei de recollida de mobles i altres voluminosos. D'aleshores ençà, els índexs de recollida selectiva han augmentat sensiblement, passant d'una mitjana anual de prop del 37% a un 40% durant aquest darrer any.

Montcada i Reixac tanca la instal·lació de contenidors de recollida d'oli amb la incorporació de cinc nous punts 

A banda, Montcada i Reixac disposa d'un total de 14 contenidors per dipositar l'oli domèstic (de color taronja) amb la incorporació, aquest mes de març, de 5 nous punts de recollida, que s'han instal·lat a Mas Duran (carrer Joan Miró amb Camí Antic de Sant Cugat), Mas Rampinyo (avinguda Catalunya amb plaça Salvador Espriu), Font Pudenta (avinguda de la Riera de Sant Cugat amb Hug de Montcada) i Terra Nostra (avinguda de Terra Nostra amb carrer Santa Maria i carrer del Montsant, davant l'estació de tren). Els veïns dels barris on s'han instal·lat els nous bidons rebran a casa seva un fulletó explicatiu sobre la recollida d'li domèstic.

Amb aquests cinc contenidors es tanca la dotació al municipi d'aquest servei, promogut pel Consorci per a la Gestió de Residus del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La resta de contenidors taronja que hi ha a Montcada i Reixac estan ubicats en aquests espais: plaça Lluís Companys, passeig de Rocamora amb carrer Guadiana, camí de la Font Freda amb rambla dels Països Catalans, plaça Joan Fuster, carrer Reixagó (als números 5 i 49), carrer Verdi (al costat del Centre Comercial El Punt), carrer Llevant amb carrer Conca (la Ribera) i al Centre Comercial Can Cuiàs.

'El funcionament d'aquest servei al municipi és positiu i amb la nova dotació de contenidors, cobrim tots els barris i posem mitjans perquè la ciutadania recicli aquest material, difícil de tractar, de la manera com ho ha de fer', ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos. L'oli de cuina usat és una fracció dels residus que requereix d'un tractament especial; no suposa un gran volum de residus però sí un problema ambiental. Aquest material no es pot llençar per l'aigüera, ja que només un litre pot arribar a contaminar un milió de libres d'aigua potable i provoca problemes en el manteniment de les depuradores que tracten aigües residuals, fa malbé les canonades i perjudica el manteniment de la xarxa de clavegueram. Un cop separat selectivament, l'oli recollit es recicla i el seu tractament permet transformar un residu brut i contaminant en un combustible net i respectuós amb el medi ambient com és el biodièsel. L'oli domèstic es pot dipositar als contenidors taronja, sempre dins d'ampolles de plàstic, o bé, a la deixalleria municipal.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Ple de setembre ha aprovat el nou contracte per al servei de recollida de residus i neteja viària, que tindrà una vigència de vuit anys, amb un preu de licitació total de 44,7 milions d’euros

Notícia

L’acció s’ha posat en marxa aquesta setmana al Bosc d’en Vilaró. Un equip informador es desplaçarà a diferents punts del municipi fins a mitjan de novembre.

Acte
03/04/2024 - 10:00
01/05/2024 - 10:00
05/06/2024 - 10:00
Montcada i Reixac

Butlletí