El parc Central de Nou Barris renovarà l’enllumenat i estalviarà el 70% d'energia

17/04/2017 - 12:02

L’Ajuntament de Barcelona destinarà més de 2 milions d’euros per reduir el consum i millorar la sensació lumínica del parc, sobretot a les zones de pas.

L’Ajuntament de Barcelona renovarà l’enllumenat del parc Central de Nou Barris amb l’objectiu de millorar-ne la sensació lumínica i reduir el consum d’energia. Està previst que les actuacions comencin al maig i acabin al desembre, i tindran un pressupost de 2,23 milions d’euros.

En concret, s’intervindrà en tres àmbits del parc Central: al tram delimitat entre la plaça de Karl Marx i el passeig de Fabra i Puig; al tram entre Fabra i Puig i el passeig Verdum, i a la plaça de Can Ensenya, per sobre del carrer de Marie Curie; i al carrer limítrof Mont-ral.

Les noves instal·lacions seguiran els criteris emmarcats en el Pla director d’Il·luminació de Barcelona i s’integren dins de les polítiques energètiques de la ciutat. Així, se substituirà les làmpades existents de vapor de mercuri i les de vapor d’alta pressió de sodi per d’altres de tecnologia LED. A més, s’ha dut a terme un estudi lumínic integral del parc adaptant la il·luminació a les necessitats actuals d’ús.

En total es renovaran 414 lluminàries i 165 suports i s’instal·laran 31 punts de llum nous. Tot plegat, permetrà aconseguir un estalvi del 70%. La solució lumínica plantejada compleix tant la vessant lumínica i d’eficiència, com la vessant més arquitectònica, per garantir la continuïtat estètica actual, donada la singularitat del parc.

Amb l’objectiu d’optimitzar la inversió, es conservaran els quadres de comandament existents que estan en bon estat, però s’adaptaran a les noves tecnologies de telegestió, millorant així la gestió i control de l’enllumenat. Així mateix, es conservaran els suports que actualment estan en bones condicions. Totes les lluminàries es canvien per lluminàries amb tecnologia LED, i es renovarà el cablejat del parc, actuació que implicarà obrir rases i reposar el paviment.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Article

La cinquena edició de la Marató per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir el consum d'electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6% l'aigua.

Article

Tres túnels de la ronda Litoral de Barcelona estrenen enllumenat LED que estalviarà energia i incrementarà la seguretat​

Butlletí