Nou web del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia

19/04/2017 - 08:00

La Diputació de Barcelona ha creat un nou web específic del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia, gestionat des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient. El nou portal - amb el nom Alcaldes pel Clima - està especialment dirigit tant als ens locals signants del Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible com als nous municipis que s'hagin adherit o es vulguin adherir al nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia.

El nou web preten unificar tota aquella informació que pugui ser interesant per als ens locals que estan treballant en l’assoliment dels objectius proposats pel Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia:

Reduir les emissions de GEH més enllà del 40% per l'any 2030, mitjançant l'augment de l'eficiència energètica i un major ús de fonts d'energia renovables.

Incorporar el compromís d'avançar cap a la resiliència de les ciutats afegint la obligació de redactar un Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic i executar-ne les accions.

Que el subministrament energètic sigui segur, disponible, equitatiu i sostenible.

Amb aquesta finalitat, la Diputació de Barcelona, com a entitat coordinadora territorial del Pacte, ofereix un espai web que dóna a conèixer el suport integral que ofereix als ens locals signants del pacte. I s'identifiquen tots els actors que intervenen en el Pacte, amb especial protagonisme pels municipis.

El nou Pacte està explicat pas a pas per tal d'entendre les diferents etapes a superar per assolir els compromisos signats, alhora que inclou recursos de suport i eines per a aconseguir-ho.

A més, també s'hi poden trobar les novetats relacionades amb les iniciatives dutes a terme pel conjunt d’actors que estan treballant des del món local en la lluita contra el canvi climàtic.

En la web, per tant, s'hi troba informació sobre:

Què són i com redactar els Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

Les accions que es poden aplicar en diverses àrees d'intervenció local per fer front a la mitigació l'adaptació al canvi climàtic.

Eines i suport disponibles per al desenvolupament de les accions del PAESC, com, per exemple, Fulles de càlcul per a la recollida de dades dels consums dels ajuntaments i inventari d’emissionsComparador de ràtios de consum dels equipaments municipalsCàlcul d’instal·lacions fotovoltaiques en règim d’autoconsum instantani.

Les novetats en les Publicacions , les jornades i les accions formatives realitzades i organitzades per la Diputació de Barcelona.

Un resum del Pacte en xifres, amb les dades relacionades amb l’impacte ambiental derivat de les accions d’adaptació i mitigació dutes a terme pels 235 municipis de la Província de Barcelona que s’han adherit al pacte.

En definitiva, posem disposició dels ens locals un espai de consulta actualitzat, sobre aquelles notícies i activitats, relacionades amb el desenvolupament del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia als municipis de la demarcació de Barcelona.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

L’equip de gènere de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha organitzat la jornada Dones que ens inspiren, Acció Climàtica en Femení, on s’ha destacat la incidència que pot tenir la presència i acció de les dones en àmbits tradicionalment masculinitzats, com és el sector ambiental.

Butlletí