Sant Joan Despí disposa d'un nou punt de recarrega ràpida de vehicles elèctrics

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

07/04/2017 - 13:48

L’AMB segueix ampliant la xarxa de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la metròpolis, que compta amb un nou punt a Sant Joan Despí. L’electrolinera es troba al carrer de la TV3, al costat de l’Hospital Moisès Broggi, hospital de referència al Baix Llobregat.

Aquest nou punt metropolità, que permet carregar el 80% de la bateria en 20-30 minuts, se suma als que ja funcionen al Prat de Llobregat i Cornellà de Llobregat, i al que també s’ha posat en servei a Gavà. Properament, l’AMB posarà en marxa punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics als municipis de Montcada i Reixac i Badalona. Una mica més endavant, també activarà els punts metropolitans de recàrrega previstos a Sant Cugat del Vallès, Pallejà, Barberà del Vallès i L’Hospitalet de Llobregat, les obres dels quals estan a punt de començar ara. Amb tot, a finals d’any l’AMB preveu que aquesta xarxa metropolitana de punts de recàrrega ràpida arribi a les 10 elecrolineres.

Aquests punts de recàrrega ràpida disposen de tres connectors (Mennekes, CHAdeMO i COMBO CCS) per donar servei a qualsevol vehicle elèctrics del mercat. A més, les 10 electrolineres de l’AMB, com és el cas de la de Sant Joan Despí, també disposaran de dos endolls Schuko, que permeten recarregar la bateria d’una moto o d’una bicicleta elèctriques.

Amb aquest impuls a les infraestructures de recàrrega des de l’administració metropolitana, i amb la implicació necessària de les empreses fabricants de vehicles per una mobilitat veritablement sostenible, esperem que el parc de vehicles elèctrics augmenti significativament els propers mesos i anys”, ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, recordant el repte de l’AMB de combatre la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire.

“Des de la inauguració de la primera, les electrolineres de l’AMB ja han distribuït 110.000 kWh, el qual equival a un recorregut de 785.000 km sense emetre gasos contaminants a les ciutats metropolitanes”, ha apuntat, com a curiositat, Poveda.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat 2023. Molts municipis organitzen activitats per promoure una mobilitat més sostenible. Ens centrem en l'exemple de Sant Joan Despí.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí