DIA DE LA TERRA: Invertim en el nostre planeta

dissabte, 22 abril, 2023 - 00:00 a 23:59

La Mare Terra és una expressió comuna per al planeta Terra en diversos països i regions, la qual cosa reflecteix la interdependència que existeix entre els éssers humans, altres espècies vivents i el planeta on vivim tots.

La terra i els seus ecosistemes són la nostra casa. Per aconseguir un equilibri just entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals de les generacions presents i futures, cal promoure l'harmonia amb la natura i la Terra.

Es celebra el Dia Internacional de la Mare Terra per recordar a cadascun de nosaltres que la Terra i els seus ecosistemes ens proporcionen vida i sosteniment.

Aquest Dia també reconeix una responsabilitat col·lectiva, com es demana a la Declaració de Rio de 1992, de promoure l'harmonia amb la natura i la Terra per aconseguir un equilibri just entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals de les generacions presents i futures de la humanitat.

El Dia Internacional de la Mare Terra proporciona una oportunitat per sensibilitzar el públic al voltant del món davant els reptes relacionats amb el benestar del planeta i amb la vida que recolza.

 

El tema del Dia de la Terra 2023: Invertim en el nostre planeta.

Aquest és el moment de canviar-ho tot: el clima empresarial, el clima polític i com actuem sobre el clima. Ara és el moment del coratge imparable per preservar i protegir la nostra salut, les nostres famílies , els nostres mitjans de vida ... junts, hem d' invertir en el nostre planeta. Perquè un futur verd és un futur pròsper .

Hem d'actuar (atrevit), innovar (ampliament) i implementar (equitativament). Ens portarà a tots. Tot dins . Empreses, governs i ciutadans : tothom compta amb comptes i tothom és responsable. Una associació per al planeta. I tot i que encara hi ha temps per resoldre la crisi climàtica, temps per triar un futur pròsper i sostenible i temps per restaurar la natura i construir un planeta saludable per als nostres fills i els seus fills, el temps és curt .

El tema del Dia de la Terra 2023 es repeteix respecte l'any anterior i cal insistir en Invertir en el nostre planeta. Què faràs? Desplaceu-vos cap avall per trobar informació sobre els esdeveniments, les activitats del Dia de la Terra i què poden fer les persones i les organitzacions per marcar la diferència. Pel Dia de la Terra 2023, junts, per a tothom, tot, cada dia... #InvertirEnElNostrePlaneta

Més informació : Earth Day Network.


 

 

Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Acte
30/09/2023 - 10:00
Biblioteca Collserola-Josep Miracle

Butlletí