Castelldefels inverteix 2,7 milions en la compra de nova maquinària per a la neteja dels carrers

17/02/2017 - 15:58

Continua el procés cap a la remunicipalització del servei de neteja urbana i recollida de residus, un canvi que persegueix millorar l'eficiència, incorporar avanços tecnològics i afavorir el respecte al medi ambient.

 

El procés per remunicipalitzar el servei de la neteja viària i la recollida de residus a Castelldefels avança. L'Ajuntament ja ho té tot preparat per invertir 2,7 milions d'euros en la compra de maquinària i equips de neteja amb la intenció que puguin estar al carrer a l'abril, la data prevista per iniciar el servei.

L'Ajuntament comprarà 11 màquines escombradores de diferents models per cobrir les necessitats diverses que es presenten en l'activitat de neteja al carrer (voreres i calçades, zones per als vianants, etc). A més s'adquiriran equips manuals com desbrossadores i bufadors elèctrics. La compra de maquinària es completa amb 2 pales lleva neus, 2 espargidores de sal i un equip d'hidroneteja de grafits, així com diferents vehicles de suport. El govern municipal ha convocat un concurs per proveir-se d'aquest material en diferents lots, l'adjudicació dels quals és a punt de tancar-se.

Maquinària

 • 4 escombradores d'aspiració de 5 m3 amb doble penjador
 • 2 escombradores d'aspiració de 5 m3 amb un penjador
 • 1 escombradora d'arrossegament de 5 m3
 • 3 escombradores d'aspiració d'1,5 m3
 • 2 pales llevaneus
 • 1 equip de hidroneteja de grafits
 • 2 kits de fregat de paviment
 • 12 carrets portagalledes de tracció elèctrica
 • 2 desbrossadores elèctriques amb acumulador de corretja
 • 3 desbrossadores elèctriques amb acumulador de motxilla
 • 6 bufadors elèctrics
 • 2 espargidores de sal vehicles mitjans

Tornarà a ser municipal

L'Ajuntament de Castelldefels va iniciar el camí cap a la remunicipalizació del servei de neteja, la recollida de residus i la deixalleria a la ciutat el mes de setembre passat, quan va aprovar inicialment el canvi en la forma de gestió del servei, que serà prestat de forma directa per l'empresa municipal SAC, mitjançant un encàrrec de gestió, a partir de l'abril vinent. Amb la remunicipalizació es vol millorar els serveis actuals, tant de la neteja viària com de la recollida de residus i l'ús de la deixalleria, al mateix temps que es maximitza l'eficiència (més serveis amb reducció de costos).

La prestació directa del servei també permetrà incorporar permanentment innovacions tecnològiques, afavorir la sostenibilitat i el respecte mediambiental (minimitzant la generació de CO2 i fomentant el reciclatge), garantir el manteniment de la plantilla i unes condicions laborals dignes, així com implicar a la ciutadania i fomentar la seva participació. Finalment, a través de la prestació pública de servei es pretén realitzar una gestió transparent, flexible i professional.

Paral·lelament, s'ha dut a terme el procés per a la selecció d'un gerent per a l'empresa municipal que tindrà encomanat el servei de neteja i recollida de residus. En els últims dies s'ha entrevistat a 200 candidats que es van presentar al procés de selecció transparent encomanat a una empresa de contrastada solvència.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Castelldefels competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

Butlletí