Mollet convidat a Brussel·les per explicar el projecte "Diet for a Green Planet"

13/02/2017 - 08:51

 

El programa europeu URBACT va organitzar un esdeveniment internacional per a fer la seva nova convocatòria de bones pràctiques. L'objectiu és buscar ciutats europees que estiguin realitzant els reptes urbans de la manera més sostenible, creativa i eficient possible, i que estiguin disposades a compartir aquest treball amb d'altres municipis del continent.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès va explicar a Brussel·les el projecte Diet for a Green Plant, en el qual el Consistori va adaptar per a la ciutat les pràctiques de l'ajuntament suec de Södertälje, pioner a nivell europeu en alimentació de qualitat i sostenible en menjadors de col·lectivitat. L'Ajuntament de Mollet va dissenyar un nou model de contractació verda, on es prioritzen els aliments ecològics i de proximitat. L'any 2015, l'Ajuntament va aprovar per unanimitat tenir una política alimentària i es va convertir en el primer municipi català en fer-ho, tot un referent a l'Estat Espanyol.

El Consistori molletà ja va ser convidat l'octubre de 2016 a la Conferència Habitat III organitzada per les Nacions Unides a Quito per a definir els objectius de la nova Agenda Urbana a nivell mundial. Mollet és ciutat model per les accions que ha realitzat durant els darrers anys per a esdevenir una ciutat  sostenible en relació a l'alimentació (producció-distribució-consum).  

Actualment, el Consistori forma part de la xarxa Agri-Urban, un projecte que té com a objectiu la creació de llocs de treball i l'activitat econòmica en el sector agro-alimentari. L'Ajuntament vol que a Gallecs s'hi puguin generar nous llocs de treball i atraure joves de la ciutat per a que decideixin emprendre en el sector agro-alimentari. El passat més de desembre, l'Ajuntament de Mollet va acollir la trobada de la xarxa i s'hi va aprovar un manifest polític signat per 11 alcaldes europeus anomenat "Manifest Mollet" vers unes ciutat més sostenibles en relació a l'alimentació.  

En els projectes internacionals que el Consistori ha dut a terme en l'àmbit de l'educació, la col·laboració i el treball constant amb el Consorci de l'espai Rural de Gallecs ha estat clau per tal d'assolir bons resultats. 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí