Rubí celebrarà el Dia Mundial de l'Energia i acull la presentació del cotxe elèctric de Tesla

08/02/2017 - 13:16

Rafa Güeto davant la fotolinera del R+D

Rubí celebra el 14 de febrer el Dia Mundial de l'Energia amb diverses activitats pensades per a tots els públics: una jornada tècnica, una festa oberta a tota la ciutadania i serà la segona de l'Estat Espanyol on es presenti aquest model de vehicle elèctric de l'empresa Tesla.

 

L’empresa Tesla presenta el seu cotxe elèctric a Rubí en la celebració del Dia Mundial de l’energia que el dimarts 14 de febrer. Una proposta que compta amb una part dedicada a les empreses de la ciutat i una Fira de l’Energia orientada a la ciutadania. 

També es celebra la 12a Jornada tècnica del projecte RubiBrilla amb la participació d’empreses i professionals locals. Una cita que centrada en la recerca del finançament alternatiu per als sistemes de generació d’autoconsum i autoabastiment per a les empreses de Rubí. La jornada compta amb les aportacions de Sandra Font, cap de Finançament Internacional i Alternatiu d'ACCIÓ, l’Agència per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Jordi Solé, Director d’Operacions de ECrowd!, empresa que va participar a l’últim congrés RubiBrilla; i Oriol Cordón, director d’inversions de Crowdcube.

De cara a la ciutadania, s’organitza la Fira de l’energia a la plaça del Doctor Guardiet amb un taller divulgatiu per explicar perquè les tarifes elèctriques evolucionen de la manera que ho fan i quin és l’impacte que això té a les factures domèstiques. A més, també hi ha parades amb empreses del sector de l’eficiència energètica i les renovables com les cooperatives Som Energia i Eticom Som Connexió, i també les empreses rubinenques Gilsan, Teycars i BB Energetic Group.

Des de l’Ajuntament de Rubí, el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafa Güeto explica que estan molt contents de poder acollir la presentació del cotxe elèctric de la companyia Tesla. I és que, a banda de Barcelona, aquesta presentació només es farà a la ciutat de Rubí. El responsable municipal també anima els rubinencs i rubinenques a participar de les activitats que el consistori ha organitzat. El Dia Mundial de l’Energia se celebra per promoure l’ús de fonts energètiques alternatives i disminuir la utilització de les no renovables. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Notícia

S’ha recuperat, a més, el pou situat al carrer Mallorca amb també un dipòsit  per carregar els vehicles de càrrega més ràpida i estudiant altres pous de captació d’aigua per també utilitzar-los.

Butlletí