Entitats del comerç i professionals aposten per un comerç més sostenible a Barcelona

08/02/2017 - 09:13

El Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat amplia el quòrum amb la signatura de seixanta dues entitats, gremis, organitzacions professionals i empreses. 

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, han presidit dimarts, 7 de febrer, a la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament l’acte de signatura del Compromís i la presentació del programa “Comerç + Sostenible”.

A l’acte també hi ha assistit Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament. Es tracta d’un projecte compartit i marc de referència per a totes les organitzacions ciutadanes i es plasma en un document amb valor estratègic que fixa deu grans objectius de cara a l’any 2022. Durant un any s’ha realitzat una prova pilot del programa amb diverses associacions de comerciants de la ciutat, que han ajudat a crear-lo i han elaborat plans anuals per millorar la sostenibilitat en les seves activitats.

A l’acte han assistit representants del Consell de Gremis de Comerç, Serveis de Turisme, PIMEC Comerç, la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, entre altres col·lectius i associacions  professionals. Entre les noves entitats que s’han afegit al Compromís hi ha 30 eixos comercials i associacions de comerç, 21 gremis, 6 col·legis professionals i 5 altres activitats econòmiques. Totes aquestes organitzacions s’afegeixen a les 24 que ja constaven com a signatàries d’aquest document estratègic.

Janet Sanz ha assenyalat que “els comerços han d’assegurar la seva pervivència al llarg del temps garantint que el seu projecte és sostenible” i ha subratllat que l’entramat comercial de la ciutat “construeix barris agradables, amb vida” i genera un “impacte transcendent”.

En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia ha posat en relleu que amb la firma del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat les entitats i organitzacions s’integren en el marc de treball que té com un dels seus valors “la responsabilitat compartida”, i ha assegurat que cadascun dels més de 900 membres de la xarxa de signants “contribueix a la millora de la sostenibilitat amb les accions pròpies del seu àmbit de treball”.

Al seu torn, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha destacat que els objectius del programa Comerç + Sostenible complementen els valors associats al comerç, com “la coresponsabilitat, la proximitat, la diversitat, una flexibilitat ben identificada, la transversalitat, el foment de la proactivitat i la creativitat, i ara avancem en el valor de la sostenibilitat”.

El pla prioritza àmbits d’actuació com l’estalvi d’energia, la previsió i gestió de residus, la reducció del consum d’aigua, la mobilitat sostenible i el consum responsable.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
11/06/2024 - 09:00
Sala d’actes de l’Institut Nacional d’Educació Física (INEF) de Catalunya (Av. de l’Estadi, 12-22 08038 Barcelona
Acte
09/04/2024 - 09:30
Edifici DFactory Barcelona.
Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Butlletí