Parets inicia una campanya contra l’incivisme

01/02/2017 - 08:50

I tu, com ho fas? +cívic +net dóna nom al segon eix de la campanya de civisme Qüestió de respecte. Parets, c@sa de tots. En aquesta ocasió es vol incidir en la recollida de residus i en la millora de l’estat de conservació de l’entorn urbà i natural.

Tot i que l’incivisme és un problema generalitzat als municipis i depèn, en gran mesura, de la voluntat dels ciutadans i ciutadanes, l’Ajuntament de Parets ha iniciat tot un seguit d’accions per combatre’l de forma activa i donar el millor servei possible: s’han incrementat el nombre de contenidors, se n’han instal·lat per a la recollida d’oli, es fa una recollida gratuïta de mobles vells i fustes, prèvia sol·licitud, i es vetlla perquè les àrees de recollida es buidin amb més freqüència.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Francesc Juzgado, demanava la implicació de la ciutadania i posava de manifest  “la importància d’adquirir l’hàbit de reciclar, no només per minimitzar l'impacte que generen els residus al nostre entorn, sinó també pel cost econòmic que suposa el seu tractament i que ens afecta a tots”.

Al conjunt de mesures i millores que ja ha impulsat l’Ajuntament, se sumaran accions específiques en aquest àmbit com ara distribuir entre els ciutadans una publicació amb informació i consells sobre educació mediambiental i reciclatge, posar-hi més recursos per tal que el servei de recollida i neteja siguin millors; organitzar activitats de formació adreçades als escolars, a la ciutadana i a les empreses, per tal de conscienciar-los sobre el concepte de sostenibilitat urbana a través de la recollida i el reciclatge; o estudiar i analitzar nous serveis de recollida o ampliar els existents amb l’objectiu de facilitar la implicació i la participació ciutadana en una millor gestió dels residus, entre d’altres.

Actualment, a Parets, hi ha instal·lats 696 contenidors de recollida de residus a la via pública: 5 minideixalleries, 59 contenidors per a vidre, 59 contenidors per a la recollida de paper, 59 per als envasos, 288 per restes genèrics, 192 per a la recollida de restes orgàniques, 8 per al reciclatge d’olis usats, 8 per a les piles, i 18 per a dipositar roba.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

Article

Una desena d’equipaments de Parets han participat en la 8a edició del projecte per l’estalvi energètic ‘Marató RE-M de l’Energia’.

Article
Es pot participar del 22 al 29 d’abril.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, les Deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s'adhereixen un any més a la campanya DeixaLlibres.

Butlletí