Parets inicia una campanya contra l’incivisme

01/02/2017 - 08:50

I tu, com ho fas? +cívic +net dóna nom al segon eix de la campanya de civisme Qüestió de respecte. Parets, c@sa de tots. En aquesta ocasió es vol incidir en la recollida de residus i en la millora de l’estat de conservació de l’entorn urbà i natural.

Tot i que l’incivisme és un problema generalitzat als municipis i depèn, en gran mesura, de la voluntat dels ciutadans i ciutadanes, l’Ajuntament de Parets ha iniciat tot un seguit d’accions per combatre’l de forma activa i donar el millor servei possible: s’han incrementat el nombre de contenidors, se n’han instal·lat per a la recollida d’oli, es fa una recollida gratuïta de mobles vells i fustes, prèvia sol·licitud, i es vetlla perquè les àrees de recollida es buidin amb més freqüència.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Francesc Juzgado, demanava la implicació de la ciutadania i posava de manifest  “la importància d’adquirir l’hàbit de reciclar, no només per minimitzar l'impacte que generen els residus al nostre entorn, sinó també pel cost econòmic que suposa el seu tractament i que ens afecta a tots”.

Al conjunt de mesures i millores que ja ha impulsat l’Ajuntament, se sumaran accions específiques en aquest àmbit com ara distribuir entre els ciutadans una publicació amb informació i consells sobre educació mediambiental i reciclatge, posar-hi més recursos per tal que el servei de recollida i neteja siguin millors; organitzar activitats de formació adreçades als escolars, a la ciutadana i a les empreses, per tal de conscienciar-los sobre el concepte de sostenibilitat urbana a través de la recollida i el reciclatge; o estudiar i analitzar nous serveis de recollida o ampliar els existents amb l’objectiu de facilitar la implicació i la participació ciutadana en una millor gestió dels residus, entre d’altres.

Actualment, a Parets, hi ha instal·lats 696 contenidors de recollida de residus a la via pública: 5 minideixalleries, 59 contenidors per a vidre, 59 contenidors per a la recollida de paper, 59 per als envasos, 288 per restes genèrics, 192 per a la recollida de restes orgàniques, 8 per al reciclatge d’olis usats, 8 per a les piles, i 18 per a dipositar roba.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Escola de la Natura de Parets del Vallès celebra el 40è aniversari amb una jornada festiva al Camp de les Peces unint-se a la campanya 'UnArbreperEuropa'

Acte
18/03/2023 - 11:30
Parc del Camp de les Peces. Parets del Vallès
Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Butlletí