Roda de Ter impulsa una campanya per reactivar el reciclatge de deixalles i reduir el rebuig

31/01/2017 - 08:36

La campanya demana als veïns que separin les deixalles per reduir el rebuig i adverteix que la brossa mal seleccionada acaba a l'abocador, suposant una despesa pel poble que pot fer pujar les taxes.

L’Ajuntament de Roda de Ter impulsa una campanya per tal de reduir el nombre de deixalles que acaben a l’abocador tot i que són reciclables. L'eslógan principal de la campanya és 'Separa per reduir el rebuig'. En el material informatiu de la campanya s'adverteix que la brossa mal seleccionada acaba a l'abocador, suposant una despesa pel poble que pot fer pujar les taxes. 

Si es troba un adhesiu d’una gota vermella del revés significa que aquell dia no s’havia de treure aquell tipus de brossa i el servei de recollida no s’ho va emportar.

Des que l’Ajuntament va instaurar el sistema de recollida porta a porta s’ha descobert que el rebuig que es recull els dimecres està augmentant de manera preocupant, a causa que molts veïns treuen aquest dia materials reciclables barrejats o també andròmines. El problema és que tot el que es recull els dimecres va a parar a l’abocador i això vol dir que per tractar les escombraries es cobra cada cop més. Actualment es paguen 55.000€ l’any extres que es podrien estalviar separant correctament la brossa dels dimecres.

També cal destacar que l’àrea d’aportació d’emergència, pensada exclusivament per portar-hi les escombraries de manera puntual, s’omple a uns ritmes massa elevats, sovint amb totes les deixalles barrejades, amb l’orgànica sense bossa compostable, amb trastos abandonats, etc. Aquest fet també incrementa les tones que es recullen com a rebuig. Per tant, des del consistori es vol recalcar que tot el que es deixa de forma incorrecta a l’àrea i tot el que no separem bé a casa té un efecte directe sobre el cost global de gestió dels residus, i per tant, pot tenir efecte sobre la taxa d’escombraries. 

L'Ajuntament ha editat una Guia amb informació sobre quines deixalles s’han de treure cada dia i una carta del regidor de Serveis i Medi Ambient, Antoni Escarrabill, on s’explica com aconseguir una reducció del rebuig mitjançant una millor selecció de les deixalles. 

També es notifica que:

  • En endavant no es recolliran les deixalles que no es corresponguin amb el dia de la recollida porta a porta.
  • Actualment s’han instal·lat càmeres de videovigilància i es planteja activar sistemes de control d’accés a l’àrea d’aportació d’emergència.

Des de l'Ajuntament de Roda de Ter es recorda que una millor gestió de les nostres deixalles, ens fa millors com a societat i com a poble.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Butlletí