La Diputació de Tarragona lluita contra la brossa marina al litoral

30/01/2017 - 08:34

A través d'un conveni amb la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona, col·labora amb l'elaboració d'un estudi que analitzarà l'abast i la tipologia dels residus.

La Diputació de Tarragona ha formalitzat el seu compromís amb la millora del sector pesquer i la conservació del litoral de Tarragona, a través la signatura d'un conveni de col·laboració que han subscrit el president de la Diputació, Josep Poblet, i el representant de la Federació Territorialde Confraries de Pescadors de Tarragona, Eusebio Francisco Rosales. Amb aquest acord, la Diputació fa una aportació econòmica a la Federació de Pescadors amb l'objectiu de possibilitar un seguit d'actuacions per la defensa i ordenació del sector pesquer a la demarcació ifinançar un estudi sobre l'abast de la brossa marina al litoral tarragoní.

El litoral de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre destaca pel seu interès natural però, a l'hora, per estar sotmès a diverses pressions antròpiques i industrials que poden malmetre els biòtops marins dels quals surt la riquesa pesquera tradicional. Per això, aquest conveni pretén impulsar accions que defensin la singularitat del sector pesquer de Tarragona, la defensa i promoció de les quotes i les vedes, la recerca d'aliances amb territoris amb necessitats comuns, la participació en organismes internacionals i el treball per a la professionalització del sector en seguretat alimentària i comercialització.

D'altra banda, amb aquest conveni també s'aporten recursos per l'elaboració d'un informe sobre l'abast dels residus marins al litoral de Tarragona, la seva tipologia i ubicació. Es preveu que amb els resultats d'aquest estudi es puguin dissenyar futures accions que permetin reduir l'impacte de la brossa al litoral tarragoní implicant els pescadors.

Amb la signatura d'aquest conveni, la Diputació de Tarragona ha fet una aportació global de 24.000 euros a la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona amb l'objectiu que espuguin dur a terme aquestes accions previstes.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
Foto: Tjerk van der Meulen.

Foto: Tjerk van der Meulen.

Els alumnes del IES Vidal i Barraquer lliuren a l’Ajuntament de Tarragona el projecte Civicleta

Article

El Punt d’Assessorament Energètic de Tarragona atèn de manera individualitzada 350 persones durant el seu primer any de funcionament

Notícia

La Diputació de Tarragona ha atorgat 243.000 euros a 10 entitats de la demarcació que proporcionen feina a persones amb discapacitat a través de la conservació i millora d'espais naturals

Butlletí