Mataró Bus renovarà al 2017 dos autobusos de la flota amb nous vehicles híbrids

25/01/2017 - 11:56

La utilització d’aquest tipus de vehicles, que poden funcionar amb motor dièsel o en mode elèctric, permet una reducció del consum de combustible fins a un 39% en comparació amb un autobús convencional, una reducció d’emissions contaminants en torn al 50% i una reducció del soroll en parades gràcies al seu motor elèctric.

Es preveu adquirir els dos nous autobusos híbrids al darrer trimestre de 2017. L’adquisició d’aquests vehicles per renovar els dos més antics de la flota, que té 27 autobusos en total, està d’acord amb el compromís del Ple per a una mobilitat neta i segura. Durant el passat Nadal, Mataró Bus ha provat als carrers de la ciutat un dels possibles models de vehicle híbrid.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Mataró va aprovar el dijous 12 de gener el pressupost de l’aportació municipal del servei Mataró Bus per al 2017, que pujarà a 3.377.202 €. Aquest any es preveu renovar la flota d’autobusos amb la incorporació de dos nous vehicles de tecnologia híbrida que substituiran els dos autobusos més antics.

El servei de Mataró Bus està adjudicat a l’empresa CTSA des de 2009. El contracte va finalitzar a finals de 2013 i, se n’han fet dues pròrrogues de dos anys, l’última mentre es fa un procés de reflexió en el marc del Pla de Mobilitat sobre la millor fórmula de gestió del servei. Els serveis municipals estan redactant un estudi de viabilitat per valorar les diferents opcions.

Els majors ingressos aconseguits per la recuperació de viatgers de pagament fan que el pressupost de l’aportació municipal aprovat per al 2017 sigui lleugerament inferior a l’aprovat al 2016 (3.429.377,94 €). El pressupost global de despeses del servei puja per aquest any a 6.457.995,10 € i els ingressos totals previstos són de 3.080.793,10 €.

Al pressupost municipal de 2017, aprovat inicialment, les partides referents a Mataró Bus sumen 3.149.944,44 €, que corresponen a l’avançament a la concessionària del 80% de l’aportació municipal per a aquest any i a la liquidació del 20% restant de l’any passat d’acord al cost del servei.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Consisteix a introduir a l’App o al web www.atmoos.com els desplaçaments d’anada i tornada a l’escola, dades que permetran a l’Ajuntament prendre millors decisions sobre la mobilitat. L’alumnat i les famílies podran participar activament informant sobre punts del recorregut que considerin conflictius o que necessitin millores.

Notícia

Amb els nous vehicles, el 50 % de la flota d’autobusos municipals ja és híbrida, percentatge encara més elevat si es considera la flota operativa (14 dels 25 que cada dia fan el servei). A més, es rebaixa l’edat mitjana del conjunt (29 vehicles), el que representa millores en la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat. Fins a finals de mes Mataró Bus també està provant en les seves línies un autobús 100 % elèctric, amb l’objectiu que en el futur es puguin incorporar a la flota aquest tipus de vehicles zero emissions i zero sorolls.

Notícia

La Diputació de Barcelona organitzarà el V Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local, que se celebrarà els pròxims dies 28 de febrer i 1 de març al TecnoCampus de Mataró.

Butlletí