Begur demana als seus veïns quin model de neteja volen

27/01/2017 - 09:39

La iniciativa pretén adaptar la normativa a una nova realitat social i al canvi produït en la gestió de residus sòlids urbans a Begur, on a partir del proper febrer es començarà a apostar per la recollida selectiva porta a porta. 

 

Begur ha volgut vol implicar els veïns de la vila en la modificiació de l'actual ordenança de neteja i de gestió de residus urbans. Aquesta va ser aprovada fa gairebé trenta anys i és per això que s'ha realitzat una consulta pública al lloc web de l'Ajuntament on els begurencs hi han pogut dir la seva. 

La consulta, que ha restat oberta a tots els interessats fins el dissabte 21 de gener, ha tractat sobre diversos aspectes com són els antecedents, els problemes a solucionar, la necessitat de l'aprovació de la modificació, els objectius a fixar-se i les possibilitats alternatives. L'ordenança de neteja vigent va ser aprovada pel consistori begurenc l'octubre del 1989. 

Considerant els resultats obtinguts el govern begurenc elaborarà el projecte d'ordenança de neteja i gestió de residus urbans, en una iniciativa que pretén adaptar-se a una nova realitat social i al canvi produït en la gestió de residus sòlids urbans a Begur, on a partir del proper febrer es començarà a apostar per la recollida selectiva porta a porta. Actualment la vila fa una recollida selectiva d'un 20% i amb aquest nou sistema busca arribar al 50% al primer any i posteriorment seguir incrementant el percentatge. 

El nou servei de recollida selectiva porta a porta a Begur


 

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Ja existeixen associacions de municipis per la recollida selectiva porta a porta a Catalunya i València i s'està treballant en una entitat a Andalusia.

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 

Butlletí