Begur demana als seus veïns quin model de neteja volen

27/01/2017 - 09:39

La iniciativa pretén adaptar la normativa a una nova realitat social i al canvi produït en la gestió de residus sòlids urbans a Begur, on a partir del proper febrer es començarà a apostar per la recollida selectiva porta a porta. 

 

Begur ha volgut vol implicar els veïns de la vila en la modificiació de l'actual ordenança de neteja i de gestió de residus urbans. Aquesta va ser aprovada fa gairebé trenta anys i és per això que s'ha realitzat una consulta pública al lloc web de l'Ajuntament on els begurencs hi han pogut dir la seva. 

La consulta, que ha restat oberta a tots els interessats fins el dissabte 21 de gener, ha tractat sobre diversos aspectes com són els antecedents, els problemes a solucionar, la necessitat de l'aprovació de la modificació, els objectius a fixar-se i les possibilitats alternatives. L'ordenança de neteja vigent va ser aprovada pel consistori begurenc l'octubre del 1989. 

Considerant els resultats obtinguts el govern begurenc elaborarà el projecte d'ordenança de neteja i gestió de residus urbans, en una iniciativa que pretén adaptar-se a una nova realitat social i al canvi produït en la gestió de residus sòlids urbans a Begur, on a partir del proper febrer es començarà a apostar per la recollida selectiva porta a porta. Actualment la vila fa una recollida selectiva d'un 20% i amb aquest nou sistema busca arribar al 50% al primer any i posteriorment seguir incrementant el percentatge. 

El nou servei de recollida selectiva porta a porta a Begur


 

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Representa un 10,9% més que l’any anterior i redueix en 566 tones anuals els residus que van a l’abocador

Notícia

La recollida selectiva de residus es manté en el 70% després d’aquest període d’implantació.

Notícia

El compromís de comerciants i restauradors amb el compliment del sistema de recollida porta a porta a Igualada fa créixer els nivells de recollida selectiva.

Butlletí