Arrenca el projecte BLEUTOURMED, una nova comunitat de turisme sostenible al Mediterrani

17/01/2017 - 14:23

El projecte BLEUTOURMED té com a objectiu promoure el creixement sostenible de l’àrea Mediterrània mitjançant del desenvolupament de conceptes i pràctiques innovadores, l’ús sostenible dels recursos i el suport a la cooperació entre els agents del territori.

 

Amb l’objectiu de crear una comunitat de turisme sostenible al Mediterrani, es va celebrar, a Roma, la primera reunió del Comitè de Gestió del projecte BLEUTOURMED. Turisme de la Diputació de Barcelona participa com a entitat sòcia, a través del programa de Cooperació Territorial Europea Mediterrani (MED), dins l’eix de turisme sostenible.

El projecte BLEUTOURMED està finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del programa de Cooperació Territorial Europea Mediterrani (MED) que té com a objectiu promoure el creixement sostenible de l’àrea Mediterrània mitjançant del desenvolupament de conceptes i pràctiques innovadores, l’ús sostenible dels recursos i el suport a la cooperació entre els agents del territori.

El programa MED finança dos tipus de projectes: els projectes modulars que són projectes transnacionals que implementen activitats d’estudi, projectes pilot o capitalització al voltant d’una temàtica o sector determinat, i els projectes horitzontals que tenen com a objectiu desenvolupar activitats de comunicació, generació de comunitat i capitalització de tots els projectes modulars de cadascun dels 8 eixos temàtics del programa MED.

Turisme de la Diputació de Barcelona participa com a entitat sòcia en el projecte horitzontal aprovat a la primera convocatòria del programa MED dins l’eix de turisme sostenible. Segons la institució, un dels objectius de la Diputació de Barcelona en matèria de Turisme és promoure el desenvolupament turístic sostenible, promovent polítiques i accions que integrin aspectes econòmics, socials, culturals i ambientals a favor de la millora de la sostenibilitat de les empreses i les destinacions.

El projecte s’anomena “Maritime and Coastal SustainaBLE Tourism in the Mediterranean – Community Building, Communicacion and Capitalisation – BleuTourMed C3” i està liderat per la xarxa Arc Llatí i hi participen altres socis com Plan Bleu (França), la xarxa d’universitats del mediterrani UNIMED (Itàlia), l’Euroregio Adriàtic-Iònic (Itàlia) i la Universitat de Panteion (Grècia). El projecte té una durada de tres anys i disposa d’un pressupost total de 1.411.697,85 euros, dels quals el FEDER n’aporta el 85%.

La participació al projecte BLEUTOURMED permetrà integrar el desenvolupament del turisme sostenible en estratègies més àmplies, afavorir una gestió del turisme sostenible i responsable, millorar el coneixement del sector, tenir una visió de les estratègies de diversificació en les diferents àrees del Mediterrani i contribuir amb experiències pròpies sobre la temàtica.

 

 

 

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’estratègia Circular Data Driven elaborada pel Consorci ICC Gavà – Castelldefels i liderat per l’Ajuntament de Gavà, s’ha debatut amb els representats de les administracions que en formen part.

Notícia

Reus Compra Responsable és un projecte d’intercooperació del comerç de Reus que neix amb la voluntat d’impulsar la transformació del model comercial de la ciutat, adaptar-lo als reptes socioeconòmics que planteja la crisi de la COVID19 i reforçar la viabilitat del comerç local com a font d’ocupació i activitat econòmica.

Entrevista
AGENDA 2030: La visió des del sindicalisme

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, proposa una reflexió sobre com es pot aprofitar aquest moment de crisi per activar canvis profunds en l’organització econòmica a favor de la sostenibilitat i un model de societat més just.

Butlletí