Argentona completa l'ampliació de la recollida de residus porta a porta a tot el municipi

17/01/2017 - 10:05

S'ha implantat el model a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa, fins a completar ja tot el municipi.

Les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Raimí, Can Cabot i Can Ribosa s'han incorporat al sistema de recollida de residus porta a porta. Argentona aconsegueix així implantar un únic model de gestió de la brossa a tot el municipi, després que el passat mes d'octubre el Porta a Porta s'ampliés també al barri del Cros.

Tot i que tant el barri del Cros com les urbanitzacions que s'estrenen aquest 2017 amb aquest sistema de recollida presenten models amb petites variacions en relació al calendari, horari de recollida o la gestió de contenidors que s'utilitza al centre de la vila i a Madà, aquesta ampliació del sistema aportarà diverses avantatges al municipi i a l'Ajuntament.

D'una banda permetrà unificar les taxes per la gestió de residus, eliminant les diferències entre els veïns i veïnes segons la zona del municipi on es resideix. A més, es reduiran les disfuncions que provocava la convivència del model de recollida porta a porta amb la recollida en contenidors de superfície. El desplegament del porta a porta a tot el municipi també implicarà una millora substancial dels percentatges de recollida selectiva i de residus recuperats, reduïnt els costos que genera la incineració de la fracció rebuig i reforçant a la vegada les polítiques mediambientals i per la sostenibilitat.

L'Ajuntament agraeix la conscienciació i sensibilització per part de la ciutadania, i posa èmfasi en la necessitat de seguir fomentant actituds cíviques i respectuoses amb el medi ambient com a pilar fonamental per al bon funcionament dels models de recollida de residus porta a porta.

En paral.lel a aquesta ampliació de la recollida porta a porta a tot el municipi, cal recordar que a finals de l'any passat l'Ajuntament d'Argentona va traslladar l'àrea d'emergència de residus, que estava situada al carrer Bellavista, a la deixalleria municipal, amb l'objectiu de reduir els abocaments incontrolats i mals usos, alhora que reforçar una gestió i funcionament més eficient d'aquest espai.

Es pot escoltar l'entrevista que la regidora de Medi Ambient, Aina Gómez, ha fet a Ràdio Argentona.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Butlletí