DIA INTERNACIONAL DELS BOSCOS

dijous, 21 març, 2024 - 00:00 a 23:59


Cada any, el Dia Internacional dels Boscos celebrem les formes en què els boscos i els arbres sostenen i ens protegeixen. 

El tema per al 2024 és “Boscos i innovació”.

Un dia que neix amb la finalitat de celebrar la importància dels boscos i de la necessitat de preservar-los com a pulmons per a la humanitat. Aquesta celebració global dels boscos proporciona una plataforma per donar a conèixer la importància de tot tipus de boscos i arbres, i celebrar les maneres en què ens sustenta i protegeix.

El 2012, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 21 de març com a Dia Internacional dels Boscos. Mitjançant la seva celebració es ret homenatge a la importància de tots els tipus de boscos i s'intenta generar consciència sobre això. Cada vegada que se celebra el Dia Internacional dels Boscos, s'encoratja els països a adoptar iniciatives en el pla local, nacional i internacional per a l'organització d'activitats relacionades amb els boscos i els arbre.

#IntForestDay

Més informació a l'enllaç.

 


 

Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Acte
Opinió
Opinió


" Atès que cada vegada hi ha més biomassa forestal sense gestionar, els boscos són més densos i la temperatura de l’atmosfera cada vegada s’escalfa més, la proporció d’aigua evapo-transpirada pel bosc és més elevada i això es tradueix en menys aigua blava que va cap als rius i aqüífers."
 

Butlletí