14a Jornada de prevenció de residus

dijous, 24 novembre, 2016 - 09:00 a divendres, 25 novembre, 2016 - 16:59
Esfèric bcn Pl .Dante Montjuïc - Jardins Joan Brossa
Geolocation

El proper 24 de novembre de 2016 es celebrarà la 14a Jornada de Prevenció de Residus. En línia amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que enguany organitza el Dia Temàtic  al voltant de la Prevenció de residus d’envasos, en aquesta edició donarem a conèixer diverses experiències i estratègies locals i d’arreu, públiques i privades, en matèria d’ecodisseny i prevenció de residus d’envasos.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

Aquesta edició versarà sobre la prevenció de residus d'envasos

Els envasos tenen una àmplia varietat de funcions que van des de  la protecció  o conservació del producte, fins a servir de suport per informar de les seves característiques als consumidors. El fet que l’envàs sigui necessari no vol dir que  el seu ús sigui imprescindible ni que el seu disseny i fabricació estiguin optimitzats. L’excés d’envasos té un fort impacte en el medi i, a més de generar molts residus, suposa un ús poc eficient dels recursos.

Cada habitant de la Unió Europea genera cada any 157 kg de residus d’envasos, xifra que permet un ampli marge per reduir aquesta generació.


 

Organitzador: 
Agència de Residus de Catalunya
Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Enguany se celebren 10 anys de la xarxa d’intercanvi Renova, una iniciativa d’intercanvi de la roba que ja no utilitzem, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

Des de l’Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona s'ha elaborat un pla que entre els seus objectius proposa apoderare tecnològicament al personal dels Serveis de Neteja i Gestió de Residus perquè puguin focalitzar-se en tasques estratègiques i de valor afegit.

Butlletí