14a Jornada de prevenció de residus

dijous, 24 novembre, 2016 - 09:00 a divendres, 25 novembre, 2016 - 16:59
Esfèric bcn Pl .Dante Montjuïc - Jardins Joan Brossa
Geolocation

El proper 24 de novembre de 2016 es celebrarà la 14a Jornada de Prevenció de Residus. En línia amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que enguany organitza el Dia Temàtic  al voltant de la Prevenció de residus d’envasos, en aquesta edició donarem a conèixer diverses experiències i estratègies locals i d’arreu, públiques i privades, en matèria d’ecodisseny i prevenció de residus d’envasos.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

Aquesta edició versarà sobre la prevenció de residus d'envasos

Els envasos tenen una àmplia varietat de funcions que van des de  la protecció  o conservació del producte, fins a servir de suport per informar de les seves característiques als consumidors. El fet que l’envàs sigui necessari no vol dir que  el seu ús sigui imprescindible ni que el seu disseny i fabricació estiguin optimitzats. L’excés d’envasos té un fort impacte en el medi i, a més de generar molts residus, suposa un ús poc eficient dels recursos.

Cada habitant de la Unió Europea genera cada any 157 kg de residus d’envasos, xifra que permet un ampli marge per reduir aquesta generació.


 

Organitzador: 
Agència de Residus de Catalunya
Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Notícia

Investigadors de la UPC treballen en el disseny i fabricació d'esculls artificials a partir de material de rebuig de la indústria, per ser reproduïts a gran escala amb impressió 3D. L’objectiu és protegir els entorns costaners dels efectes del canvi climàtic i accelerar la restauració dels ecosistemes danyats amb solucions d’economia circular

Butlletí