S'inicia el debat sobre el servei públic de l'aigua a Terrassa

26/10/2016 - 10:01

S'ha iniciat al Vapor Universitari el programa d'activitats per al "Debat sobre el servei públic de l'aigua a Terrassa", amb una jornada organitzada per les entitats Aigua és Vida, Enginyeria sense Fronteres, Ecologistes en Acció i la Taula de l'Aigua de Terrassa.

En aquesta sessió, s'han donat a conèixer diversos models de participació ciutadana existents en l'àmbit local i europeu en relació al servei de l'aigua, experiències que s'han dut a terme a ciutats com París, Nàpols, Còrdova o Olesa de Montserrat. Comença així un programa d'activitats per al debat, que inclourà al llarg de les pròximes setmanes la representació d'obres de teatre a les biblioteques públiques i centres cívics dels districtes, projeccions al Cinema Catalunya i xerrades al Vapor Universitari. 

Totes les activitats, de caràcter públic, han estat programades pel Consell Editorial de l'Aigua amb la participació de diverses entitats amb diferents visions i criteris sobre quin ha de ser el model de gestió d'aquest servei a Terrassa, com Aigua és Vida o la patronal CECOT, entre d'altres. També hi han col·laborat el Col·legi i l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, que properament organitzaran a la ciutat una jornada tècnica sobre el Cicle de l'aigua.

L'Ajuntament de Terrassa, en compliment del compromís del conjunt del Consistori per a promoure els debats públics sobre els aspectes rellevants de la ciutat, ha creat un dispositiu que permet la cooperació ciutadana a l'hora de dissenyar espais de debat i participació. Aquest dispositiu està coordinat pel Consell Editorial, format per membres de les entitats ciutadanes impulsores del debat, pels Grups Municipals presents al Consistori, i per tècnics/ques municipals dels serveis implicats en el procés. El Consell Editorial es va constituir el passat 14 de juny i, al llarg de tres reunions, ha anat definint els continguts i les eines per fer possible el debat sobre el servei públic de l'aigua a Terrassa.

El procés de debat queda obert a partir del dia 21 d'octubre i serà continu  a través del web http://governobert.terrassa.cat/aigua/, que aportarà els continguts necessaris per explicar a la ciutadania el procediment administratiu per a l'elaboració de l'expedient que determini la nova fórmula de gestió de l'aigua. Així mateix, aquest web també servirà per allotjar les diferents opinions de totes aquelles persones que s'hi hagin inscrit per participar en el debat i ser-ne actor. De la mateixa manera, qualsevol persona que no s'hi hagi inscrit podrà fer el seguiment del debat i de les informacions a través del web o assistint a les activitats programades arreu del territori. En aquest sentit, totes les sessions que es faran al Vapor Universitari seran enregistrades i els vídeos es podran veure, posteriorment, a la pàgina web.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb el lema «Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic», l'edició d'enguany incideix en l'avanç de la Unió Europea cap a la prohibició d'aquests articles, entre els quals es troben les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus.

Acte
31/05/2021 - 00:00
Terrassa
Notícia

L’actualització del sis plafons que fan una proposta de recorregut circular l’ha fet el Consorci del Besòs a petició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i també s’ha adaptat per a les persones amb discapacitat visual.

Butlletí