L'AMB ha inaugurat el servei "Intercanviat, millor que nou"

El servei "Intercanviat, millor que nou" permet donar sortida als objectes que ja no s'utilitzen
25/10/2016 - 09:36

 

L'AMB ha inaugurat oficialment el servei "Intercanviat, millor que nou", una iniciativa que permet als usuaris donar sortida als objectes que ja no utilitzen, evitant així que es converteixin automàticament en residus.

La iniciativa de posar en marxa el servei va sorgir de la constatació que molts objectes que entren a les deixalleries metropolitanes encara funcionen, tot i que els propietaris se'n volen desfer o els volen substituir. Un altre dels indicadors va ser la quantitat de mobles i objectes que es deixen al carrer perquè els reculli el servei de neteja. Finalment, l'èxit d'experiències d'intercanvi, com ara el projecte "Renova la teva roba", van demostrar que era necessari disposar d'un espai d'aquestes característiques.

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, ha valorat molt positivament el nou servei comentant que "és un espai més dins del cicle de residus, que forma part de l'economia circular, social i solidària, conceptes que l'AMB vol potenciar". En aquest servei, que es va iniciar en període de proves el passat febrer, ja s'hi han registrat 205 usuaris, i només en el mes de setembre hi han entrat 453 objectes i se n'han intercanviat 257. 

"Intercanviat, Millor que nou" complementa altres activitats que fa anys que l'AMB gestiona des del programa Millor que nou: Millor que nou 100 % vell i Reparat Millor que nou.

Des de l'any 2009, en què va entrar en funcionament, el Reparat Millor que nou acumula 10.700 usuaris registrats i rep unes 1.300 visites cada mes. L'AMB calcula que, gràcies a aquest servei, al cap del mes s'evita que es generin 1,5 tones de residus. 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte té com a objectiu la implementació del concepte de Punt Verd 2.0, com un espai vertebrador de l’economia circular de la ciutat, un espai de trobada, informació, activitat i intercanvi d’experiències, objectes i materials per fer d’aquest un servei de proximitat i un referent d’educació ambiental. 

Acte
30/01/2021 - 10:30
Article

L’any vinent Barcelona serà la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que desenvoluparà més de noranta projectes i polítiques actives per promoure hàbits saludables entre la ciutadania i per potenciar un canvi en el model de producció d’aliments. També hi haurà un ampli programa d’esdeveniments que es tancarà, a la tardor, amb la celebració del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà.

Butlletí