La festa dels Aliments reparteix 600 menús de menjar recuperat a Reus

09/11/2016 - 17:00

La Festa dels Aliments, organitzada per la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus i la Plataforma Aprofitem els Aliments amb el suport de totes les entitats, empreses i institucions que formen part del programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, ha repartit dissabte 15 d'octubre 600 menús de menjar recuperat a la plaça de la Llibertat amb un granèxit d'assistentys.

Estava composat pe un plat únic de llenties amb verdures i una macedònia de fruites de postre. Un centenar de voluntaris han participat d'una jornada amb moltes activitats lúdiques i de conscienciació de la necessitat d'aprofitar el menjar, organitzades per diverses entitats de la ciutat. La Plataforma els Aliments ha facilitat plats i coberts compostables i la regidoria de Medi Ambient gots reutilitzables.

 El gran dinar s'ha fet amb 862 quilos de menjar que es va espigolar -és a dir, aliments aptes pel consum no comercialitzables que es van recollir divendres dels establiments de la ciutat. Aquesta quantitat de menjar aprofitat suposa un estalvi ecològic de 91.000 litres d'aigua, 810 m2 de terra i 830 quilos de CO2 (gasos contaminants que s'han evitat emetre a l'atmosfera), i un estalvi econòmic de 1.300 euros.

Les persones assistents a la festa també s'han pogut emportar cap a casa  alguns dels aliments recollits per aprofitar-los.

La Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA)

La Plataforma és una associació formada per persones i entitats lligades a la prevenció del malbaratament alimentari.

Treballem en xarxa, apropant tots els agents implicats en la cadena dels aliments (productors, empreses, entitats, consumidors…) per trobar solucions comunes al problema del malbaratament d’aliments.

SENSIBILITZACIÓ: Treballa per estimular el debat i mobilitzar els diferents agents en l’acció per l’aprofitament dels aliments

CONEIXEMENT: Aglutinem coneixement, promovem l’intercanvi d’experiències i potenciem la investigació

ACCIÓ: Promou accions concretes per reduir el menjar malbaratat en totes les etapes de la cadena dels aliments


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Article

«La brossa, dins!»: bateria d’accions contra els incívics que deixen les deixalles fora dels contenidors

Article

Més de 500 persones han participat en el concurs telemàtic que l’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, ha organitzat amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020 amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la prevenció dels residus que es generen. En concret, 505 persones van respondre les 10 preguntes, amb 4 possibles respostes, plantejades per tal d’encoratjar a la ciutadania de Reus a conèixer estratègies i accions sostenibles per a la reducció dels seus residus.

Butlletí