Arenys de Mar inicia una campanya per augmentar la recollida selectiva!

19/10/2016 - 14:30

 

L'Ajuntament d'Arenys de Mar inicia una campanya informativa sobre la recollida selectiva de la brossa amb l'objectiu de fer incís sobre la importància de realitzar una correcta separació dels residus i evitar la disposició de bosses abandonades al carrer.

Per aquest motiu, un equip d'informadors ambientals realitzaran visites a totes les llars. La seva missió serà donar a conèixer la importància de separar bé els residus per evitar que es dipositin bosses incorrectes al carrer, tot explicant que es deixararan de recollir aquestes, i informaran de la nova ordenança que regula la recollida selectiva a Arenys de Mar i que permetrà la imposició de sancions en cas d'incompliment.

Cal ser conscients, doncs, que deixar bosses abandonades al carrer té un cost per al medi ambient, per a les nostres butxaques i per a la imatge de la via pública.

L'acció comunicativa anirà reforçada de l'edició d'un fulletó explicatiu i de la performance Operació a bossa oberta. Una acció que consisteix en l'obertura de bosses incorrectes que els escombriaires no recullen i marquen amb l'etiqueta corresponent, per tal de comprovar tot allò que es podria reciclar si es fes correctament.

Aquesta campanya informativa adquireix una rellevància significativa, ja que, un cop finalitzada, l'Ajuntament deixarà de recollir les bosses incorrectes del carrer i s'iniciarà l'aplicació de sancions als veïns reincidents.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeArenys de Mar

Relacionats

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article

La iniciativa pretén que els ciutadans assumeixin una sèrie d’hàbits encaminats a la prevenció de residus i així poder obtenir una bonificació de fins al 30 % de la taxa d’escombraries.

Article
Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

La prova pilot del projecte Mataró cívica i activa per incentivar de forma innovadora la recollida selectiva als barris de Pla d’en Boet i Rocafonda finalitza amb l’acte d’entrega dels xecs a les cinc escoles que hi van participar des del febrer fins al desembre del 2019. Els centres educatius reben 19.008 €, el 50% dels ingressos que el consistori rep pels quilos de selectiva recollits. L’altra 50% es destina a la millora de la neteja de la zona.

Butlletí