Explora el teu parc torna a descobrir els espais verds de Ripollet

19/10/2016 - 11:23

El projecte consisteix en unes gimcanes, dirigides per educadors de la Casa Natura, que serveixen per donar a conèixer els espais verds de la vila, i promoure aspectes i valors relacionats amb la natura i la seva importància a Ripollet.

Aquest octubre s'han reprès el projecte de dinamització de parcs Explora el teu parc, que es durà a terme tots els dimarts i dijous, de 17 a 19 h. Les activitats són obertes a tothom i no requereixen inscripció prèvia. D'aquesta manera, es dóna una alternativa diferent per a les famílies per a gaudir dels parcs, molt freqüentats a les tardes.

El projecte Explora el teu parc es durà a terme en els parcs següents: parc de Norbert Fusté (dijous, 13), parc de Dolors Ibárruri (dimarts, 18), parc d'Oriol Martorell (dijous, 20), parc de Tiana (dimarts, 25) i parc de Gassó Vargas (dijous, 27). En les primeres sessions del projecte, es van visitar els parcs de Carles Ferré, del riu Ripoll i dels Mestres.

Un ecosistema més respectuós i sostenible

El projecte Explora el teu parc s'emmarca dins d'un projecte de ciutat més ampli i complex, que incideix de ple en la biodiversitat al municipi. Les ciutats no representen un hàbitat natural per a les espècies animals i vegetals que s'hi troben. Moltes de les accions que usualment realitza la ciutadania (com ara donar menjar als coloms, urbanitzar un nou solar, incrementar el trànsit de vehicles motoritzats o deixar en llibertat una espècie forana) tenen un impacte sobre la flora i la fauna dels nuclis urbans. Aquestes activitats es poden convertir en un avantatge per algunes espècies, que proliferaran amb més facilitat, en detriment d'altres que entraran en regressió.

Per recuperar l'equilibri entre espècies s'ha de recuperar l'estat inicial de l'ecosistema. En aquest sentit, és clau promoure l'increment de la biodiversitat a les ciutats, fent possible que s'estabilitzi l'ecosistema i es reguli de forma natural. Una forma d'assolir-ho és promoure uns hàbits més respectuosos amb la fauna urbana autòctona i fomentar la divulgació. Una altra manera, també és protegir la convivència entre espècies protegides i ciutadans.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalRipollet

Relacionats

Article

175 alumnes “mapifiquen” de forma col·laborativa la qualitat de l’aire d’entorns escolars.

Acte
08/03/2020 - 12:00
Parc del Masot
Notícia

L'Associació Ripollet Natura es posarà a disposició dels equips docents dels centres per dinamitzar accions destinades a fer, primer, una diagnosi de la producció de residus de cada centre per, posteriorment, assessorar-los en la recerca, disseny i posada en marxa d'iniciatives sostenibles per reduir al màxim la producció de residus al centre.

Butlletí