En Bici Sense Edat arriba a Barcelona

17/10/2016 - 09:15

En Bici Sense Edat és un projecte innovador que vol retornar la capacitat d’anar amb bicicleta a la gent gran mitjançant un tricicle de transport de persones. Tot gràcies a la utilització d’un rickshaw especialment condicionat i a la participació dels conductors voluntaris.

 

L’aliança de Biciclot i Vanapedal, aposta per un projecte que fomenta el diàleg intergeneracional i retorna a la gent gran la possibilitat de moure’s pel paisatge urbà mentre la brisa els acarona els cabells: En Bici sense edat.

Aquesta iniciativa arriba a Barcelona després d’estar-se desenvolupant amb èxit a Donosti i moltes altres ciutats del món. La gent gran té l’oportunitat de participar-hi de forma gratuïta durant la prova pilot  que es durà a terme als mesos d’octubre, novembre i desembre de 2016.

L’acte d’inauguració es portarà a terme el dijous 20 d’octubre, a les 17:30 h, al Parc del Clot. A l’acte, hi assitirà Ole Kassow, fundador del projecte a Copenhagen el 2012.

Si et crida el voluntariat, les entitats que tiren endavant aquesta iniciativa ofereixen la formació de manera gratuïta perquè aprenguis a conduir els rickshaws i puguis acompanyar a gent gran, amb mobilitat reduïda, a fer un volt per la ciutat. Aquest diàleg intergeneracional de ben segur que serà enriquidor per ambdues parts.

L'origen
En Bici Sense Edat és una iniciativa senzilla però innovadora, impulsada en 2012 per Ole Kassow, a Copenhage: Cycling Without Age.

L’idea que origina el projecte és simplement la de retornar la capacitat d’anar amb bicicleta a la gent gran, tenint en compte les dificultats de mobilitat d’aquest col·lectiu.

L’Ole va trobar la resposta en l’ús dels rickshaws, un tipus de bicicleta amb el qual no solament podia oferir a la gent gran la possibilitat de tornar a anar en bicicleta, sinó a més, d’establir una connexió inter generacional entre el ciclista i el passatger.

L’experiència des dels seus començaments va ser tan enriquidora per ambdues parts (el conductor del rickshaw i el passatger) que al cap de poc temps va començar a créixer amb ajuda de l’ajuntament i d’un ampli grup de voluntaris.

Avui dia el projecte s’ha estès per tota Dinamarca, així com a la resta del món.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Butlletí