Recollida de càpsules de cafè monodosi a les deixalleries de la Mancomunitat La Plana

10/10/2016 - 10:10

Les càpsules de cafè monodosi s’han popularitzat i n’ha augmentat considerablement el consum.

Les càpsules de cafè monodosi s’han popularitzat i n’ha augmentat considerablement el consum des de la seva aparició de la mà de la multinacional suïssa Nestlé. D’altres marques s’han sumat al carro i ara hi ha, entre d’altres, càpsules Nespresso, Dolce Gusto, Marcilla, Saimaza, Fortaleza i també diverses marques blanques.

Qualsevol tipus de càpsula, sigui de plàstic o d’alumini, es pot portar a la deixalleria i així es gestiona correctament, separant el marro de cafè de l’embolcall. D’aquesta manera, evitem que vagi al rebuig i, per tant, acabi a l’abocador.

La Mancomunitat La Plana disposa de tres deixalleries fixes situades a Aiguafreda, Malla i Taradell i d’una deixalleria mòbil que fa estades en molts dels municipis mancomunats. Per més informació sobre els horaris i els llocs on es troben les deixalleries es pot consultar al web de la Mancomunitat www.mancoplana.cat.

També hi ha l’opció de portar-les perquè es reciclin a través d’altres punts com a les mateixes botigues o establiments associats on es venen. A nivell de Catalunya hi ha més de 900 punts on es poden portar les càpsules.

Així doncs, ara ja no s’han de llençar al rebuig sinó que les haurem de portar a la deixalleria o als diversos punts que en recullen, de manera que es puguin reciclar correctament.


 

Categories: 
Municipis: 
Osona

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Seva i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana reparteixen 1.700 nous cubells amb xips per afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta.

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Article

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

Butlletí