Jornada "Cap a la No Pèrdua Neta de biodiversitat en l’avaluació ambiental"

dimarts, 20 setembre, 2016 - 09:30
Sala d’Actes del Departament de Territori i Sostenibilitat
Geolocation

El desenvolupament de plans, programes i projectes sovint comporten impactes que no poden ser evitats ni reparats un cop aplicades totes les mesures de prevenció i correcció possibles. Aquests impactes romanents es coneixen com a impactes residuals. La seva acumulació (associada a la progressiva execució dels diversos plans, programes i projectes) comporta en general una degradació ambiental i, en particular, una pèrdua de biodiversitat al territori.

Per aquest motiu, la Subdirecció General d’Avaluació Ambiental està impulsant diverses mesures per a tendir cap a la no pèrdua neta en biodiversitat (NPN), entre elles el foment de la compensació dels impactes residuals dels plans, programes i projectes sotmesos a avaluació ambiental i la creació d’un sistema de bancs de conservació de la natura.

Els objectius d'aquesta jornada són:

  • Exposar els conceptes relacionats amb la NPN de biodiversitat i els instruments per a assolir-la en el marc de l’avaluació ambiental.
  • Presentar les mesures que s’estan duent a terme per tal d’integrar la NPN en l’avaluació ambiental: la sistematització de la compensació d’impactes residuals i la proposta de bancs de conservació de la natura.
  • Donar a conèixer altres experiències desenvolupades a Espanya i altres països en aquest àmbit.

La presentació de la jornada anirà a càrrec de Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural.

Organitzador: 
Generalitat de Catalunya.
Contacte: 
Jornada gratuïta. Aforament
limitat. Es prega confirmació a

sp.tes@gencat.cat

Relacionats

Butlletí