Santpedor consolida el porta a porta amb un 70% de reciclatge

17/06/2016 - 11:22

Santpedor va reciclar un 70% de les deixalles al 2015, en la línia del què va fer al 2014. La xifra arriba al 80% -el doble de la mitjana a Catalunya, que és del 40%- si comptem tots els residus que els santpedorencs porten directament a la deixalleria per ser reciclats.

Són dades que va fer públiques l’ajuntament ahir coincidint amb la l’inici de la XI Festa de la Flor i el Reciclatge, un esdeveniment organitzat per l’ajuntament per agrair als veïns la seva contribució al reciclatge donant-los una flor. D’entre aquestes dades destaca la disminució dels residus generats en un 1,6% respecte al 2014. Es van reciclar 2.187 tones de deixalles.

Des del consistori valoren positivament els números però aspiren a més, i per això volen millorar la recollida dels residus orgànics i el rebuig. Per fer-ho es volen canviar els contenidors actuals d’orgànica per uns de “reixats i transpirables”, i animar els santpedorencs autilitzar bosses compostables enlloc de les bosses habituals de plàstic que es fan servir per llençar-hi la fracció orgànica.

La recollida porta a porta a Santpedor

Sota el lema "Santpedor redueix i recicla més" s'informa al ciutadà sobre el funcionament del servei de recollida selectiva porta a porta.

Cada dia de la setmana cal treure davant de casa una fracció diferent dels residus segons el calendari establert. El vidre és la única fracció que cal dipositar-la directament en el contenidor que hi ha al carrer. Cal treure la matèria orgànica al carrer amb el cubell de 25 litres i la resta de residus amb bossa. Cal deixar-los al carrer a partir de les 20:00 del vespre. La recollida comença a les 23h. Veure el díptic informatiu per a més informació. 


 

Categories: 
Municipis: 
BagesSantpedor

Relacionats

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Notícia

Es tracta del primer pas per a la implantació d’un nou model que inclourà també la recollida de les deixalles domèstiques a través de contenidors intel·ligents. El canvi s’emmarca en la lluita contra el canvi climàtic, en la promoció de l’economia circular i en el compliment de la normativa europea. La campanya que acompanyarà el desplegament té l’objectiu de positivitzar el fet de reciclar, fent que la ciutadania se senti partícip del canvi per ajudar a fer de Manresa una ciutat pionera en l’acció contra l’emergència climàtica

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Butlletí