Reciclem l'oli de cuina usat: ni una gota al mar!

15/06/2016 - 11:59

L'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració de la Fundació El Maresme, posa a disposició de tota la ciutadania la possibilitat de reciclar l'oli usat que generem a casa.

Des de l'Ajuntament us proporcionem un embut de plàstic especialment dissenyat per roscar-se a les ampolles de plàstic buides i facilitar la tasca de reciclar l'oli de cuina. El podeu sol·licitar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o a la Regidoria de Medi Ambient.

Com hem de reciclar l'oli?

Cal introduir l'oli que generem a la cuina (ja sigui el que ens queda a la paella després d'haver cuinat o el de les llaunes de conserva) en una envàs de plàstic buit (ampolles o garrafes), quan aquest ja estigui fred, amb l'ajuda de l'embut que us proporciona l'Ajuntament i que s'acopla a la rosca dels envasos per falicitar-ne el procés. Quan l'ampolla estigui plena cal tancar-la bé i dipositar-la a l'interior d'algun dels punts de recollida que trobareu als següents emplaçaments:

- Escola Joan Maragall
- Escola Sinera
- Col·legi La Presentació
- Complex esportiu Fondo de les Creus
- Mercat Municipal
- Centre Cultural Calisay

Els recipients d'oli usat es podran continuar portant, igualment, a la deixalleria mòbil i a la deixalleria mancomunada d'Arenys de Mar.

Per què no hem de llençar mai l'oli a l'aigüera?

Un litre d'oli pot contaminar un milió de litres d'aigua! A més, perjudica la fauna i la flora dels nostres rius, mars i aqüífers. També deteriora les canonades i produeix males olors, i dificulta la tasca de la depuradora.

Amb un petit gest millorem la nostra societat

Participant en el reciclatge de l'oli podem obtenir biodièsel, que contamina un 10% menys que el gasoil, i representa una energia alternativa que disminueix la dependència dels combustibles fòssils. També es poden fer sabons, adobs orgànics, lubrificants, ciris, pintures o vernissos.

I el que és més important: contribuïm a una labor social, ja que el reciclatge de l'oli genera llocs de treball per a persones amb necessitats especials, com passa amb La Fundació El Maresme, la qual promou la integració social i la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca i de les seves famílies.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeArenys de Mar

Relacionats

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí