El Prat, referent en la promoció de la conservació del fons marí

Font: Ajuntament El Prat de Llobregat

15/06/2016 - 11:24

L'informe Silmar el destaca com un dels municipis que més treballen per promoure la biodiversitat marina del seu litoral.

L'informe anual Silmar, de la Fundació Mar, ha destacat el Prat com un dels municipis que més treballen per promoure accions de conservació del fons marí litoral i per la seva biodiversitat. Els altres ajuntaments que l'informe també destaca com a "clars referents" a Catalunya per la seva sensibilització en promoure accions de conservació del fons marí són Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Vilanova i la Geltrú o l’Ametlla de Mar.

La setena edició de l’informe Silmar valora la qualitat dels ecosistemes dels fons marins del litoral català, a través de 18 estacions de seguiment. L'informe valora els índexs de biodiversitat, l’estat dels bioindicadors de qualitat ecològica com l'alga posidònia, la capacitat de recuperació natural, la implicació social del veïnat del municipi en la conservació del litoral i la inversió que fan els ajuntaments en la conservació del medi marí. 

A l'estació del Prat es poden observar 97 espècies de les 770 identificades a la costa catalana. L’informe també adverteix que hi ha espècies amenaçades i n'identifica una al Prat.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i plantes s’actualitza amb l’objectiu de ser més accessible i promoure la ciència ciutadana a la ciutat.

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona
Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Butlletí