Vols calcular l'estalvi energètic i de CO2 a la teva organització?

Font: Ajuntament de Barcelona
03/05/2016 - 09:22

Noves eines i vídeos-tutorials per calcular els beneficis de la contractació sostenible d'energia, enllumenat públic, vehicles i TICs en oficines.

 

En el marc del projecte GPP2020 - Contractació pública per a una economia baixa en carboni, s'han desenvolupat una sèrie de calculadores d'energia i carboni i uns vídeos tutorials per tal d'ensenyar als usuaris com utilitzar-les. Aquestes eines es basen en una col·lecció d'excels que permeten calcular les emissions de carboni i l'energia estalviades mitjançant la contractació baixa en carboni en comparació amb una contractació normal o estàndard.

Les calculadores estan dissenyades per 4 grups de productes: contractes d'energia, enllumenat públic, vehicles i TICs en oficines. En cada vídeo s'explica com utilitzar aquestes calculadores i es mostra tot el procés per tal de mesurar els estalvis d'energia i CO2.

L'eina ens proporciona, doncs, una clara idea de l'impacte que es genera en incloure criteris de contractació baixa en carboni en els plecs i contractes.

Per més informació podeu visitar el web del projecte GPP2020.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article

L’Associació de Veïns i Veïnes (AVV) del Poblenou, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han creat una guia que proposa estratègies i mesures d’adaptació i resiliència al canvi climàtic. Hi destaquen solucions per aconseguir els objectius plantejats al Pla Clima: més espai verd, més superfície permeable i aprofitament del cicle de l’aigua a la ciutat. 

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí