Mapa d'aigua i cooperació

Font: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
23/03/2016 - 09:07

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es llança un mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. 

Aquest dimarts 22 de març es commemora el Dia Mundial de l'Aigua, a dia d’avui 783 milions de persones encara pateixen les conseqüències de no tenir garantit l’accés a l’aigua, 2.600 milions si parlem de sanejament.

Des del Grup de Treball de l’Aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es vol dedicar el Dia Mundial de l’Aigua a reflexionar sobre el paper de la cooperació en el camp de l’aigua. Lluny de grans projectes i obres faraòniques, la cooperació que fan els municipis amb altres pobles del món és una de les vies més eficaces per fer efectiu aquest Dret Humà, una tasca no sempre visible però imprescindible i que ens permet caminar cap a una societat més justa, solidària i cohesionada.

Per a poder visibilitzar aquesta feina, des del Grup de Treball de l’aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es llança un mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. El grup treballa amb l'objectiu de millorar la governança local i legitimar la cooperació en el sector aigua i sanejament a través del treball en xarxa, tot integrant actors catalans i dels països del Sud.

La web mostra els projectes de cooperació en aigua i sanejament que han iniciat els municipis catalans els darrers anys, així com l’import d’aquests projectes. Plantejant preguntes com ara si és la cooperació una prioritat, o com ha afectat la crisi econòmica en els projectes d’aigua i sanejament. També mostra els projectes segons la seva tipologia, i això permet conèixer l’evolució dels projectes de cooperació a través dels anys.

A la web es pot accedir des de l'adreça http://aiguaicooperacio.cat/


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

En aquest vídeo de l'ACA ens parlem de quin és el camí que ha de fer l'aigua, des que es capta del riu, de l'aqüífer, o bé es rep des d'una dessalinitzadora, abans que arribi a la teva aixeta. Un procés llarg i complex que ens ajuda a prendre consciència del valor que té l'aigua en la nostra vida.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Butlletí