Mapa d'aigua i cooperació

Font: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
23/03/2016 - 09:07

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es llança un mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. 

Aquest dimarts 22 de març es commemora el Dia Mundial de l'Aigua, a dia d’avui 783 milions de persones encara pateixen les conseqüències de no tenir garantit l’accés a l’aigua, 2.600 milions si parlem de sanejament.

Des del Grup de Treball de l’Aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es vol dedicar el Dia Mundial de l’Aigua a reflexionar sobre el paper de la cooperació en el camp de l’aigua. Lluny de grans projectes i obres faraòniques, la cooperació que fan els municipis amb altres pobles del món és una de les vies més eficaces per fer efectiu aquest Dret Humà, una tasca no sempre visible però imprescindible i que ens permet caminar cap a una societat més justa, solidària i cohesionada.

Per a poder visibilitzar aquesta feina, des del Grup de Treball de l’aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es llança un mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. El grup treballa amb l'objectiu de millorar la governança local i legitimar la cooperació en el sector aigua i sanejament a través del treball en xarxa, tot integrant actors catalans i dels països del Sud.

La web mostra els projectes de cooperació en aigua i sanejament que han iniciat els municipis catalans els darrers anys, així com l’import d’aquests projectes. Plantejant preguntes com ara si és la cooperació una prioritat, o com ha afectat la crisi econòmica en els projectes d’aigua i sanejament. També mostra els projectes segons la seva tipologia, i això permet conèixer l’evolució dels projectes de cooperació a través dels anys.

A la web es pot accedir des de l'adreça http://aiguaicooperacio.cat/


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Enguany, després de 30 anys, el calendari del Llobregat que edita l'Ajuntament de El Prat de Llobregat canvia de format: es deixa de produïr en paper per passar a una versió més sostenible. A partir d'ara, es podrà consultar a través de la seva pàgina web i, a més a més, es podrà descarregar per tenir-lo als dispositius.

Article
Una exposició de la Fundesplai

 L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Butlletí