Sabadell i El Prat, guardonades en els Premis Ciutat Sostenible

03/01/2007 - 00:00
Les ciutats de Sabadell i del Prat del Llobregat són els municipis catalans que han rebut dos dels premis que la Fundació Fòrum Ambiental lliura cada any als municipis de l'Estat espanyol amb projectes vinculats a la sostenibilitat. El Prat ha rebut el premi de la categoria de gestió del cicle de l'aigua per la iniciativa d'incentivar un ús més racional i sostenible de l'aigua. Aquest projecte ha permès reduir en un 5,6% el consum domèstic d'aigua. A Sabadell ha recaigut el premi sobre eficiència energètica i foment d'energies renovables. Aquesta ciutat del Vallès ha vist reconeguda la seva tasca en la promoció d'aquestes energies i perquè ha estat el primer municipi de l'Estat en redactar un pla d'energia solar per a la indústria. Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, ha felicitat tots els guardonats i ha subratllat que l'aposta del govern català és estar al costat dels municipis i dels organismes intermedis com les diputacions per impulsar actuacions sostenibles. A més, el conseller s'ha mostrat optimista: 'Estem en el bon camí. És bo de saber que hi ha moltes ciutats a l'Estat espanyol que fan projectes interessants en matèria de sostenibilitat'. Al jurat d'aquests premis hi participen experts ambientals del Ministeri espanyol de Medi Ambient, de diverses administracions autonòmiques així com de la Diputació de Barcelona. Vitòria, la ciutat més sostenible Qui s'ha emportat el premi especial 'Ciutat més sostenible' ha estat Vitòria. Idoia Garmendia, en nom d'aquest ajuntament basc, ha recollit el guardó i ha aprofitat per recordar que els ajuntaments tenen una responsabilitat molt gran en matèria ambiental. També ha remarcat que és un deure per a les administracions públiques que la sostenibilitat estigui en primer pla de totes les actuacions dels municipis. L'alcalde de L'Hospitalet i president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, també era present en el lliurament dels premis i ha aprofitat per sumar-se a la representant de Vitòria i ha destacat que els ajuntaments actualment són pioners en innovació en matèria de sostenibilitat. Corbacho ha afegit que si bé el desenvolupament econòmic ha de ser una aposta de futur, 'no és incompatible fer-ho de manera respectuosa amb el medi ambient'. Els premiats de la resta de categories han estat:
> Gestió de residus: Santander > Ordenació del territori i conservació de recursos naturals: Miño > Mobilitat i prevenció acústica: ha quedat desert > Entitats locals supramunicipals: Ávila > Actuació innovadora: Tineo
Els premis s'han concedit durant el Saló Ecocity que se celebra aquesta setmana a Fira de Barcelona i la princesa espanyola Cristina de Borbó ha estat l'encarregada de lliurar-los.

Relacionats

Butlletí