Sostenible inicia un especial monogràfic sobre construcció sostenible

09/04/2006 - 00:00
Amb el nou Codi Tècnic de l'Edificació i el Decret d'Ecoeficiència en els edificis que ha entrat en vigor l'agost de 2006 es podrà aconseguir un estalvi d'un 40% per edifici i una reducció d'emissions de CO2 per consum d'energia d'un 40-55%. El nou marc legal creat per aquestes dues iniciatives, una del govern estatal i l'altra del català, determina un clar abans I després en l'àmbit de la construcció sostenible al nostre país. Són prou ambicioses aquestes normatives? Arriben a temps? Com les valora la professió? I els ecologistes, què hi diuen? El món de l'empresa n'està content? I els experts? Sostenible inicia, poc després de l'entrada en vigència del Decret d'ecoeficiència aprovat per la Generalitat de Catalunya una sèrie monogràfica sobre Construcció Sostenible. La periodista Cristina Serradell s'ha encarregat dels textos i de les entrevistes, l'equip de Societat Orgànica ha contribuït a la conceptualització de l'especial. Article introductori:
> El Decret d'Ecoeficiència i el Codi Tècnic, dues eines clau.
Visions:
> Carme Trilla (Secretària general d'Habitatge > Enric Aulí (Assessor de medi de Construmat) > Francesc Labastida (Assessor de la junta de govern del COAC) > Felip Pich-Aguilera (Gerent i arquitecte de l'Equip Puig-Aguilera) > Andreu Muñoz (Col·legis d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics) > Ángel Jové (DEPANA)
Anàlisi crítica (per Albert Cuchí - Fabian López / Societat Orgànica):
> Sobre les normatives de sostenibilitat en edificació 1 > Sobre les normatives de sostenibilitat en edificació 2 > Sobre les normatives de sostenibilitat en edificació i 3
Enllaços bàsics:
Decret ecoeficiència 21/2006 Aprovació 14 Febrer 2006 DOGC 16 de Febrer 2006 Vigència 16 d'Agost 2006 Text íntegre. Codi Tècnic 17 de Març 2006 BOE 28 de Març 2006 Vigència 29 de Març 2006, tot i que no estarà plenament actiu fins el març de 2007. Text íntegre.

Relacionats

Butlletí